kupiłem ten telewizor wczoraj 1.06.2011, w neonet cena promocyjna 2999zł , oraz prawdziwe raty 0%
miałem wcześniej plazmę Panasonika TH-37PV70P , grał ponad 4 lata i poszedł jeszcze za 1300zł
byłem przez ten czas cały czas zadowolony z tego TV, sprzedaż podyktowana tym iż nie był to model w FullHD i w końcu zaczęło tego brakować
po sprawdzeniu na stronie panasonika oferty bez zastanawiania się większego kupiłem plazmę TX-P42G30
w domu po rozpakowaniu oglądam TV z przodu i z tyłu, widzę w obudowie dwa wentylatory, hmm no to pewnie będzie głośno, ale dopóki nie włączony to tylko domysły.
Ustawianie, podłączanie, pierwsze włączenie ( zapomniałem o tych wentylatorach ) no to oglądamy TV , obraz jak obraz , ładny, próba z blu ray Avatar, bajka, super ładnie
gra już dobrą chwilę , w pewnym momencie przypomniałem sobie o tych wentylatorach, podchodzę do Tv , zaglądam z tyłu i nic nie słyszę poza delikatnym bzyczeniem , wentylatory niesłyszalne, bzyczenie słyszalne tylko jak blisko stanę przy Tv i zajrzę na tyły, z przodu z odległości od 30cm już bzyczenie jest praktycznie niesłyszalne, z odległości od 1m już żadnego bzyczenia nie słychać,
W nocy ściszyłem TV do zera i nie słyszałem bzyczenia, a jak już jest z głosem to słychać tylko głos z głośników
PROBLEM BZYCZENIA PRZESADZONY
niezły bajer ta Viera Tools,
telewizor rewelacja
jako że miałem wcześniej plazmę to sprawdzałem sobie od czasu do czasu czas pracy, no i teraz chciałem zobaczyć jaki ma czas pracy nowy nabytek, czy grał już wcześniej może na półce sklepowej czy jak zapewnia sprzedawca jest prosto z magazynu
niestety z info jaki mi się wyświetliło nie potrafię ocenić który parametr odpowiada czasowi pracy matrycy
który parametr odnosi się do czasu pracy TV, dodam iż nic się nie zmienia w tym co widać na zdjęciu
komendę wpisuję taką jednocześnie przyciskam F+ -Vol + 3x0 na pilocie
poszukałem i udało się odczytać czas pracy
widać że sprzedawca mnie nie oszukał
telewizor nie był wcześniej włączony, te 12h to gra u mnie