Więc tv (40tx-cxe720) jest już w gabinecie na biurku. Obraz git, obsługa...dość pokrętna po samsungu, nie jest tak intuicyjna. Odtwarzanie mediów, łojezu jaki burdel, za plus uznam, że mały dysk 2tb zewnętrzny po usb 3.0 jest odczytywany na wejściu usb 3.0 900mA. Aaale, to że więkzośc plików jest wrzucana na huuurraaaa do jednego katalogu (choć nie wszystkie, bo są i katalogi wyglądające jak pliki w których są kolejne pliki) to jest ból dupy. Znalezienie szukanego filmu wśród setki innych, bezcenne

W samsungu masz katalogi i po nich się poruszasz, to jest logiczne i wygodne. Tutaj niekoniecznie.
Niestety, napisy w txt nie zawsze działają(sprawdziłem kilka dopiero). NIestety, pliki 4k nie idą płynne z dysku (?!), który ma dużo większą prędkość niż średniej jakości pamięć usb, z której idą...płynnie(?!). Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, czy to rozmiar dysku czy ilośc plików na nim jakoś ma na to wpływ, ale niestety 4k z dobrym bitrate z kamerki sportowej sonego 1000vr odtwarzane z hdd nie idzie płynnie, a z pamięci usb tak. A dla porównania dysk ma odczyt 120mb/s zapis koło 100mb/s, a ta pamięć USB ma odczyt 30mb/s a zapis....7? Dziwne, ale 4k z dysku nie pójdzie. FHD idzie niezależnie od bitrate. Dysk podłączony pod niebieskie wejście, pipsztok pod czarne.
Za kolejny plus tv uznam czułe wifi z częstotliwościami 5g, pięknie śmiga mimo że żadne inne urządzenie nie widzi zasięgu 5g w tym pokoju.
Niestety, podczas podłączania, odłaczania urządzeń usb tv potrafi zawiesić się na tym co ma podłączone, tzn jak już coś wyjmę, i podłączę inne urządzenie, to wciąż widzi stare, nowego nie widzi, można go wyłączać, włączać i bez zmian, dopiero wtyczka z gnizadka pomaga. To trochę tak se jak na ponoć przyzwoity tv.
Niestety, żadna aplikacja internetowa nie odtwarza 4k, o kant d... takie aplikacje na tv uhd.
Dźwięk w porównaniu do samsungów dużo lepszy, zaskoczenie na plus.
Aaa, kurde po hdmi z mojego dość starego pc stacjonarnego na karcie radeon 6450 silent nie mogę na hdmi wyciągnąć więcej niż 1080p mimo że niby karta może więcej, czy to wina hdmi, że na vga czy dvi byłoby to co fabryka obiecała (zdaje się 2500xileśtam)??