witam, jestem nowy na forum.
od wczoraj (1/03/2011) jestem posiadaczem plazmy Panasonic p42s20e. temat na forum odnosnie tego tv przeleciałem "od deski do deski".
przed zakupem widziałem go w sklepie grającego na wystawie oraz u znajomego ktory ma ten tv obejrzelismy kilka meczów piłkarskich ( cyfra+ bez HD, kabel Euro)
bardzo chcialem miec ten tv, bo obraz jest zyleta (wszedzie tam gdzie go widziałem), ale przyznam szczerze ze jestem nieco rozczarowany. mianowicie:
mam cyfre+ bez HD, sygnal po Euro. tv jest nówka-wchodziłem w menu serwisowe, licnik wskazuje 32 minuty-tyle ile go akurat odpaliłem w domu i 3 włączenia. swoje po dostawie kurierem (kupiłem w sklepie internetowym) odstał, rozpakowany. no i rozochocony właczam-patrze.... i nie wierze w to co widze. wszedziejak go widziałem, to obraz był zyleta nawet bez HD, mecze sie ogladało to poprostu swietna sprawa, a u mnie jakos tak wszystko rozmazane, bardzo nieostre... jednym słowem dramat. podpinam konsole PS3- u znajomego tez było grane na niej i wszystko było cacy-odpalam i to samo. obraz jakby z gier Pegasus, nic mnie nie zachwyciło, zero przyjemnosci z patrzenia w ekran. jescze sprawdze ustawienia konsoli obrazu-moze to cos pomoze, ale wątpie, bo u znajomego nic nie było zmieniane i grało jak ta lala. ustawienia w tv probowałem modyfikowac na rózne konfiguracje ale niestety niewiele to pomogło. nie wierze w to ze tylko przez kabel hdmi bedzie poprawny odbiór, bo wszedize gdzie go widziałem sygnału hd nie było. nie ma zadnych buczen/bzyczen. ogladany z odległosci ok 2,5 metra.
stad moje pytanie: czy to tylko kwestia ustawien tego tv czy moze poprostu trafił mi sie jakis złom? czy jakos obrazu zalezy tez od tego "wygrzania" matrycy przez kilkase godzin pracy na niezbyt ostrych kolorach/kontrascie?prosze o jakies podpowiedzi i rady, bo czuje sie lekko zirytowany tą sytuacją. ewentualna wymiana/zwrot to kolejne koszty na wysyłke kurierem ;/ w zasadzie niewiem sam co robic