Witam wszystkich.
Również jestem ciekaw czy różnica między 900 a 1080 linii jest w jakiś sposób dostrzegalna? Czy ktoś ma jakieś rzetelne porównanie?
Reasumując sam zakup modelu S10 mogę śmiało go polecić wszystkim niezdecydowanym. Jestem fotografem, zwracam baczną uwagę na jakość odwzorowania barw, przejść tonalnych, mam na codzień możliwość porównania ze starszym modelem Kuro i śmiało mogę stwierdzić, że jakość wyświetlanego obrazu stoi na naprawdę wysokim poziomie. Przy odpowiednio zacienionym pomieszczeniu nie odniosłem wrażenia aby czarny był szary.
Oczywiście należy pamiętać, iż to telewizor a nie profesjonalny panel, który będzie nam służył do edycji fotografii i obróbki graficznej...
W Kuro czerń jest może minimalnie głębsza ale tutaj zawsze trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie dotyczące porównań, np: czy jeśli wsiądziemy do mercedesa S klasy, po czym do Maybacha to będziemy mogli uczciwie stwierdzić, że ten tańszy model to kiepskie auto? To samo jest w przypadku tego ( i z pewnością innych) modeli najnowszych plazm Panasonica - jakość wykonania i obrazu stoi na wysokim poziomie a sygnał mam tylko z cyfrowego dekodera telewizji kablowej.
Sygnał z DVD a tym bardziej komputera i filmów x264 to poezja...
Wszystko byłoby idealnie gdyby nie jedna , wspominana już wada - bzyczenie jakiś przetworników. Dla mnie jest to nie do przyjęcia, naprawdę irytujące, zwłaszcza wieczorami, gdy na około jest już cisza a telewizor gra cicho.
Wzmaga się ono przy jasnych obrazach i dziwię się, jak można tego nie słyszeć.
Kiedyś z podobnych powodów reklamowałem płyty główne PC w których piszczały kondensatory - z wymianą nie było problemu i nie wyobrażam sobie aby jakiś serwisant robił ze mnie głupka twierdząc, że to normalna cecha tych telewizorów...
Czy ktoś z Was próbował już to reklamować i z jakim skutkiem? Czy ocena intensywności tej - jakby nie patrzeć - usterki ma być uzależniona jedynie od percepcji jakiegoś przygłuchawego (lub udającego takowego) serwisanta, który po przyjeżdzie stwierdzi lakonicznie , że wszystko w jak najlepszym porządku?