a za rok podpowiesz mu, żeby kupił g30, co nie??Kupic G20
a za rok podpowiesz mu, żeby kupił g30, co nie??Kupic G20
a za rok podpowiesz mu, żeby kupił g30, co nie??
niestety NIE to jest jedna z największych (wg. mnie) wad serii 10 strasznie mi tej funkcjonalności brakuje :/
ponoć seria 20 (czyli TV na rok 2010) już taki sygnał puszcza ale to trzeba się upewnić czy w S20 też, czy może dopiero od G20 w górę...
Mam TV już ponad rok ale wczoraj mnie naszło podłączyć starego lapka kablem DVI-HDMI.
I tu pierwszy zgrzyt jaki napotkałem...nie mam żadnych problemów z obsługą wielu ekranów, przełączam sobie miedzy natywną w lapku 1680x1050 vs 1080p 60hz w TV. Ale jakość wyświetlanego obrazu to jakieś 1 na 10 dążące do zera. Tapetę mam srebrną a TV pokazuje jakąś okrutnie przejaskrawioną czerwoną w dodatku cały obraz "postrzępiony" i okraszony poziomymi paskami.
Wejście HDMI na 100% sprawne, kabel też dawał radę u kolegi (co prawda na LCD Samsunga), w zakładce Nvidii rzekomo pokazuje iż oba sprzęty są zgodne z HDCP, walczyłem 3h , zaktualizowałem najnowsze stery i cokolwiek nie wymuszę za rozdzielczość na TV jest tak jak opisałem wyżej.
Ktoś może miał coś podobnego, albo może mnie nakierować co może być nie tak.
Czy poprostu TV nie obsługuje sygnału PC po HDMI??
U mnie obraz przez kabel DVI-HDMI z MacBooka i iBooka jest doskonały więc to pewnie wina kabla/komputera...
jaki masz soft w TV?
kabel masz DVI-D dual link czy single ? (choć nie wiem czy to ma znaczenie )
DVI z lapka użyłem chyba raz do podłączenia zew. monitora (dvi-dvi) i obraz był żyleta (tyle że monitor był tej samej rozdzielczości co panel lapka. Więc raczej się nie popsuł od nieużywania a sam kabel na TV LCD jeszcze wczoraj działał, niestety nie mam w domu nic na czym mogłbym jeszcze sprawdzić połączenie DVI-HDMI.
Nawet nie wiem co to za kabel Softu nie wgrywałem nigdy, mam taki jak w fabryce dali (TV kupiony w grudniu 2009).
u mnie do g10 jest podlaczony komputer kablem dvi-hdmi i obraz zyleta jak na monitorze.
Stawiam mimo wszystko na kabel.
A probowales do roznych portow HDMI podlaczac?
Możecie napisać jaki jest najnowszy firmware ? czy warto wgrywać ?
I skąd można pobrać ?
Na stronie panasonica nie znajduje w ogóle tego modelu ;/
Nie czytałem od dłuższego czasu tego forum, wchodzę dzisiaj i widzę ten post. Czy to prawda? Jak ktoś wgrał firmware 1216 to traci gwarancję? :fool: Jakieś żarty?Po aktualizacji na 1.216 serwis dokonuje napraw jedynie odpłatnie,
"Uprzejmie informujemy, że Panasonic nie wydał żadnego nowego firmware do odbiornika TX-P42S10E. Obawiam się, że w Pana sytuacji wymagana będzie \"odpłatna\" interwencja autoryzowanego punktu serwisowego Panasonic.
W przyszłości prosimy upewnić się u producenta przed wgrywaniem do odbiornika nieoficjalnych \"firmware\" lub aktualizacji które są dostępne w innym kraju."