Ja mam 42" oraz odległość ok 2,5 m... w pierwszych chwilach miałem wrażenie że kupiłem za duży, ale po ok. tygodniu oglądania, a w szczególności programów HD uważam że 42" są okijosh78 napisał:ja się zastanawiam czy na taka odległość 2,5-3m 42" nie bedzie za dużo i czy nie wziąść 37" :hmm:
co Wy na to ?
hdtvap napisał:Przepraszam, że na tym forum ale zależy mi na opini użytkowników TH-42PV80.Jestem na etapie wymiany starego tunera sat cyfry plus, szukam bardzo dobrego przetwarzania sygnału sd .... hd tez moze być.
Chcę uniknąć niespodzianek... i zostać przy cyfrze.
Pozdrawiam
hevonen napisał:Warunki oglądania:
- odległość - ok 3-4 m.
Mam pytanie odnośnie opakowania.Chodzi mi o to,że tv ma do przebycia dość długą drogą i mam obawy co do stanu w jakim dotrze do mnie, a konkretnie do kolegi w pobliskim Goerlitz (to znaczy kolega ma obawy,bo mnie nie bedzie przy odbiorze).Czy opakowanie posiada jakieś wzmocnienia w postaci listew,styropianu itp?Na co zwrócic uwagę odbierając towar?Dzięki za odpowiedź.MazaQ77 napisał:Pierwsze wrażenia: świetnie pomyślany karton - wygodne rączki ze wszystkich stron i sprytny system otwierania "na bombonierkę" (jak to określiła moja Żonka). Wymiary kartonu: 115 x 83 x 35, waga ok 28 kg
1--dosyć często ale po tygoniu człowiek sie przezywczaja i już tak bradzo to nieprzeszkadza.Paweł Dziuba napisał:Mam 3 pytania :
- w jakim natężeniu to zjawisko występuj
i jak jest ( subiektywnie ) uciążliwe ?
- jak to ( zjawisko ) wygląda w innych grach i w menu konsoli ?
- jakim kablem podłączyłeś X360 i jaką rozdzielczość masz ustawioną w menu konsoli ?
zaz napisał:Beemka7 czy po zmianie tych ustawień wskazanych przez Pink25 ostrość w czasie ruchomych scen się poprawiła?
Pozdrawiam
kloss_tc napisał:Musisz postudiować o współczynniku WAF czyli Wife Acceptance Factor
josh78 napisał:ja się zastanawiam czy na taka odległość 2,5-3m 42" nie bedzie za dużo i czy nie wziąść 37" :hmm:
co Wy na to ?
cactus napisał:tak przy okazji - ktos się juz pytał jak to wpływa na wzrok
bo ile pamiętam, to LCD jest dla oczu znacznie zdrowsze niz CRT - a jak to sie ma w przypadku plazm ?