No i jak widać opinie są różne.
Część szanownych forumowiczów optuje za 42" inne osoby za 37".
No i bądź tu mądry...
Umówmy się że te Tv kosztują tyle samo bo 100-300zł różnicy przy takim zakupie to jest nic.
I o ile w przypadku wyboru modeli czy firm jest łatwiej bo każdy ma jakieś konkretne zdanie (nie ważne z czego wynikające) to w przypadku wielkości jest trudniej bo jest więcej opini i nie da się tego udowodnić testami.
Chyba że Kiki by się poświęcił i przetestował z jakiej odległości najlepiej ogląda się 37" albo 42"

k: TO był raczej żart bo jest zbyt wiele modeli reprezentujących inną jakość i nie ma w sygnale SD możliwości porównania chyba innego jak postawienie obok siebie dwóch różnych modeli.
Jako że Kiki przetestował już sporo sprzętu i napisał w odpowiedzi na mojego posta 42PV80 z 2,5m do sygnału SD będzie lepszy od 37PV80 (choć tego jeszcze nie potwierdził,zapewne nie chcąc się narazić na krytykę w wypadku innego zdania niezadowolonego forumowicza idącego za jego radą) zastanawiam się nad 42" choć byłem skłonny raczej kupić 37" z lekkim niedosytem.
Jaki człowiek jest głupi, woli kupić "większe" i się męczyć niż kupić mniejsze w obawie przed tym że ma za małe a mógł mieć większe.Totalna głupota, która niestety i mnie chyba dotyka...
Sansei6 , Arecki23 mówimy KONKRETNIE o cyfrowym sygnale SD z platformy C+ , sile sygnału wynoszącej 4/5 (Pionek 1530), kanałach TVN,TVN24,Ale Kino!,Notio Geo,Paczka Discovery,Extreme Sports,TVN Turbo,Canal+,HBO,TVP i odległości 2,5m.
Starałem się to jasno napisać w poprzednich postach więc nie wiem w czym problem, dla pewności napisałem czarno na białym,jeśli jeszcze potrzebujecie jakiś parametrów żeby określić czy 37" czy 42" pytajcie śmiało.
Chciałem wszystkim podziękować za pomoc choć dalej nie wiem czy 37" czy 42".
Ps. U mnie dla odmiany żona jest za 37"