Witam
Po tygodniu posiadania Panasonica TX-32LX600 i por. go do 32LX500 Stwierdzam co nastepuje .
Nr 1 w lx600 to oczywiscie matryca pozbawiona praktycznie katów i jest to absolutna rewewlacja
k: .
Kontras podany w danych technicznych to sciema został uzuskany przez zwiększenie podswietlenia lampy i to widac na ciemnym tle czarny wpada w jasno niebieski w dzien jest ok , ale w nocy to juz tragedia nie ma czarnego !!!! w LX500 jest czern o wiele lepsza i nie widac tak podswietlenia matrycy czarny wpada w ciemno granatowy i jest to pozim akceptowalny(noe przeszkadza w oglądaniu ) .
Kolory w lx600 są wysmienite , czerwony pozbawiony jest naleciałosci koloru rózowego .
Dziwna sprawa z CATS nie ma zauwazalnego efektu działania tego układu w lx500 działa idealnie i to widac to znaczy lcd reaguje na oswietlenie zewnętrzne zwiększa lub zmniejsza kontras i gamme razem z podswietleniem matrycy w lx600 w ustawieniu na AUTO i licznych próbach nic sie nie działo ( sprawdziłem u znajomego i to samo) .
Obraz wyswietlany na lx600 jest minimalnie ciemniejszy niz u starszego brata pomaga zwiększenie jasnosci .
LX600 wyswietla mniej szczeg . w obrazie zawieraiacym ciemne sceny własnie tu powinna zadziałc korekta gamma np : gra Doom( xbox) jest bardzo ciemna w lx500 widzimy wszystkie detale fakture podógi itd (w ustawieniu na AUTO w lcd) w lx600 ( to samo ustawienie w lcd Auto) nie widac tych szczeg. musimy mocno rozjasnic obraz tracac głebię i kontrast.
Obraz HD 720p( X360 component i VGA) wyswietlany jest wysmienicie, znakomita ostrosc ,głebia , kolor dynamika rewelacja . Lepiej od lx500 .
Ocena :
+ Bardzo dobra matryca 1 lcd pozbawione katów
+ Bardzo dobre kolory
+ Swietny dzwięk
+ 2 x HDMI
+ Wysmienice radzi sobie z HDTV
- Bardzo słaba czern ( tylko w nocy lub w zaciemnionym miejscu) wpada w jasno niebieski .
- Za bardzo podswietlona matryca ( automatyczna regulacja w AUTO nie dała zadnego efektu)
- Słabe działanie CATS i Color managment .
Panasonica TX-32LX500 mozna kupic za 3999zł i to jego moge POLECIC .
jest swietny nie ma problemów z czernią i szceg. w obrazie tak ja lx600 ,
Ma pare wad ale są bardzo małe i mozna sie szybko przyzwyczaic , swietnie działa CATS I AI .
32lx600- jestem zawiedziony szczeg czernią jest okropna , jak na nastepce lx500 ma za wiele wad .
Ratuie go rewelacyjna matryca i 2xHDMI .
Pozdrawiam