OK Tak na szybko.
Sygnał SD cyfra+
Pierwsze o mozna zauwazyc po włączeniu i zmianie fabrycznuch ustawien w LX600 to znakomita ostrosc i kolor obrazu ( lx500 wyswietla obraz mniej ostry ).
Nowy panel IPS ALFA jest REWELACYJNY !!! brak katów ,nawet przy 170 obraz pozostaje nie zmieniony ( taki sam kontrast ,jasnosc i kolor) dopiero przy 180 zauwazymi lekkie rozjasnienie obrazu.( Zadem Lcd na rynku nie ma takiego PANELU!!. Rewelacja).
Dzwięk z właczony SRS i ustawieniu na Music jest bardzo dobry słychc wyraznie niskie tony nic nie trzeszcy . ( lx500 słabiej ).Kolor czarny jest bardzo dobry ,ale przy wyłączonym oswietleniu widzimy za bardzo podswietlona matrycę w lx500 jest to mniej widoczne . Czerwony w lx600 jest niesamowity w lx500 jest wyswietlany słabiej i lekko wpada w rózowy.
Nareszcie lx600 zapamietuje ustawienia formatu ekranu na kazdym wejsciu (np component format 16:9 a av1 Auto format .) lx500 nie zapamietuje .
Natomiast lx500 lepiej sobie radzi z sygnałem SD, lx600
na słabym sygnale potrafi lekko smuzyc . Szybko sprawdziłem Sygnał HD component 720p X360 i tu prawdziwe zaskoczenie LX600 bije na głowę LX500 obraz bardzo ostry , swietny kontrast kolory idealne , stabilny ideał . W lx500 obraz HD 720p jest gorszej jakosci delikatnie rozmyty jakby brakowało ostrosci .
Co ciekawe LX600 ma faina funkcję dostępna tylko z sygnałem HD format ekranu 4:3 pełny .
Wrazenie jak najbardziej pozytywne .
Do soboty opisze wszystko dokładniej i dam zdięcia .