Witam,.
.. nie znam się kompletnie dlatego proszę o wypowiedź tych co znają się, sprawdzali lub mają. Planuję kupić dziś/jutro TX-P42G20. Naczytałem się już tutaj o szarej czerni ale nie wiem czy piszą to osoby, które mają czy które coś przeczytały bo jak patrzę na opinie np na ceneo to wszyscy tę czerń chwalą
Proszę zatem o wypowiedź czy warto to kupić lub wskazówkę co ewentualnie innego kupić. Cena max 4 tys. Myślę o plaźmie ale nie jest to wyłączność. Póki co mam kablówkę analogową i jest dobra.
Przy okazji proszę o wyjaśnienie bo nie rozumiem skoro model 42G20 jest wyższy to dlaczego jest tańszy od 42G15 i w czym jest różnica? A może jestem w błędzie.
Siemka.
Ja mam 42G20E i Ci powiem ze jesli chodzi o obraz SD to mnie zaskoczyl bo takiej jakosci sie nie spodziewalem prawde mowiac, przy takiej wielkosci to juz z 1-1,5m widac ze obraz jest ladnie skalowany. Ja mam podlaczona narazie satelite Polsatu, ale najbiedniejszy pakiet (za 9zl) i najtanszym dekoderem podlaczonym po euro narazie obraz jak dla mnie super, chociaz jestem na koncu etapu wypalania (niedlugo przekroczy 100h i bedzie go mozna porzadnie ustawic).
Ja sie nawet za LCD nie rozgladalem z tego wzgledu ze szukalem tv do ogladania w sumie w duzej mierze slabego sygnalu SD (wspomniany wczesniej polsat ktory bedzie zamieniony na telewizje od TP, do tego divixy bez skalowania do HD i konsola PS2). I jak narazie wszystkie zrodla ktore podlaczylem to bylem zachwycony. Dla mnie najwazniejsza jest jakosc obrazu i odwzorowanie kolorow, a ze przed zakupem tego tv musialem sprzedac swietny monitor Dell 2709wfp z matryca S-PVA to mam porownanie do dobrego monitora FullHD z dobrym odwzorowaniem kolorow i sie nie zawiodlem.
Dodatkowo jestem zmuszony przez czas wygrzewania ogladac wszystko na ustawieniu zoom1 zeby obraz wypelnial caly ekran (bo na niektorych kanalach sa pasy przy obrazie panoramicznym co mnie nie samowicie wkurza ze co chwile zmieniaja proporcje obrazu panoramicznego przy filmach), i pomimo tego dodatkowego powiekszenia obraz nadal jest super. Ogladam co prawda z 3-4m ale nadal robi wrazenie.
Jesli chodzi o PS3 bo ktos pytal: mialem przyjemnosc jednego wieczora co prawda podlaczyc ten sprzet, ale jesli chodzi o obraz to super, zadnego smuzenia nie zauwazylem siedzac 2m od tv, a jakosc zapiera dech w piersiach (krople potu i krwi na postaciach w grze MMA super
).
Jedynie moge sie troche do audio przyczepic, o ile do ogladania wiadomosci i seriali nie jest zle, o tyle do filmow jednak trzeba jakies kino zamontowac.
Mam nadzieje ze pomoze to paru osobom w wyborze.
Aha i jak zastanawiacie sie nad wyborem plazma vs lcd to poczytajcie artykuly ktora technologia dla kogo sie nadaje !! zeby sie nie okazalo ze kupicie dobry lcd a w pare osob nie bedzie sie dalo ogladac :/