No to już stoi TV
Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne
Testuje dalej
ja jeszcze nie testuje... puki co docieram, docieram... mam słabe ustawienia a porównując do S10E widzę znaczną poprawę jeżeli chodzi o czerń. nie wiem jak to wyglądało w G10, jednak w wg testu kikiego czerń była podobna. zaznaczam, że głębokość czerni oceniam na zoom3 przy sygnale SD. więc może być tylko lepiej. kolory i ich gradacja też niczego sobie, nawet jak na taki klops zwany zoom3.
po włączeniu i uruchomieniu plazmy usłyszałem znajome bzyczenie. nie było i nie jest tak słyszalne jak przy S10. wynika to pewnie z niskich ustawień obrazu, ten jest u mnie na razie dosyć ciemny i matowy. w sumie nie bzyczy tylko bardziej piszczy, inna częstotliwość. to chyba standard w plazmach.
właśnie oglądam king kong. dużo ciemnych scen. dużo więcej detali w porównaniu z S10 (zaznaczam ZOOM3!) co jeszcze... w kwestii obrazu wolał bym się więcej nie wypowiadać. po 100 godzinach napisze coś więcej.
menu... obszerne, dużo bardziej obszerne niż w S10. masa wspomagaczy. tryb obrazu dynamiczny/normalny/kinowy/thx/gra/zdjęcie/pro1/pro2. podoba mi się opcja super rozdzielczość która podwyższa rozdziealczość obrazu SD. do przetestowania za jakiś czas... auto gotowość: fajna opcja wyłączająca tv po 2 lub 4 godzinach bezczynności (nie używania pilota, przycisków na tv itp.). być może była w G10, tego nie wiem. na pewno dobra sprawa jeżeli chodzi o drzemki przed tv.
tyle na początek. pozdrawiam
jtd: S10 miałem wcześniej, ale mi się znudził
ps1: dwa filtry ferrytowe są rozumiem są do kabla zasilającego? jeden do tv drugi np. do innego urządzenia???
ps2: menu serwisowe... jak w nie wejść w tym modelu?