Panasonic 42" G20
Witam wszystkich.
Od kilku dni jestem posiadaczem Panasonica G20 42”.
Mam pytanie do innych użytkowników, czy z tyłu obudowy dochodzą do nich jakieś dźwięki? U mnie jest jakieś „brzęczenie”, że tak to nazwę i gdy jest cicho w pokoju albo siedzi się blisko TV, to słychać to coś. Zastanawiam się czy nie jest to jakaś usterka w moim egzemplarzu, gdyż w tym poście użytkownicy wypowiadali się, że nawet z bardzo bliska nie słychać „niczego” z ich plazm.
Mam jeszcze kilka dni na zwrot i wymianę na in
Co do samej plazmy, to posiadam cyfrowy Aster + HD i powiem krótko – jak kanał nadawany jest w słabej jakości, to nawet na CRT cudów nie będzie.
Nie przesadzałbym również ze stwierdzeniem, że pomiędzy plazmami, a obecnymi LCD-kami jest przepaść. Kiedyś może była – ale nie teraz.
HD to HD – wygląda świetnie i na LCD i na plazmie. A kanały SD – czasami lepiej mieć ostrzejszy obraz na lcd (kosztem bocznych kątów i czerni) niż THX i nieostry obraz, a niestety w Aster niektóre kanały to mega kompresja.
Skalibrowany LCD, też daje radę z kolorami – mój znajomy ma 3 letniego samsunga 26” i kolorki są ok.
Odnośnie testów i fotek, to mogę powiedzieć tyle, że jak robiłem zdjęcia obrazu na plazmie kompaktem (lumix tz5), to na nieostrych kanałach zdjęcia wychodziły lepiej niż sam obraz
w rzeczywistości

Gdybym zobaczył takie zdjęcie na forum to powiedziałbym – to jest to czego mi potrzeba, a po zakupie pisałbym jaka to plazma jest beznadziejna

Wieczorem jak mi się uda, to załączę jakieś fotki i napiszę jeszcze kilka zdań o tv.
Tym czasem czekam na opinie innych użytkowników na temat ‘dźwięków z obudowy’