wentylacja
Od pary dni posiadam 46G15E.
Przy wieczornym oglądaniu z całkowicie ściszonym głosem z odległości 3m , minimalnie słychać wentylację. Jak to będzie za 2 lata? kto to wie (wymieni się wiatraczki ) Ale .... za to jakość obrazu rekompensuje wszystko !!! Dla mnie jest bezapelacyjnie lepszy niż w dobrych LCD, naturalny, nie sztucznie wyostrzony. Myślę że ładniejszy również niż w nowym smsungu LED TV - ale to kwestia gustu
Co do poboru mocy - śmieszny argument.
Ja rozumiem ,że mamy kryzys, ale te kilkadziesiąt złotych na rok jakoś przeżyję Myślę że jest to warte kinowych wraże jakie dostarcza ten TV.
PS. długo się wahałem między 42V10 a 46"G15. Za V10 przemawiał wygląd.
Powiem, że 46" to bardzo dobry wybór. Oglądam z około 3,5 m REWELACJA.
Następny będzie miał na pewno 50"!.
Wszystkie moje odczucia dotyczą sygnału SD , za jakiś miesiąc sprawię sobie polsat cyfrowy w module CAM i myślę ,że HD powali mnie na kolana.
Pozdraiam Tomek
darekguma napisał:Witam.Mam pytanie,wczoraj w MM widziałem G15 42' i o ile mnie wzrok nie mylił to ma on 4 szt. wentylatorów z tyłu.Jak to sie ma do oglądania w porach wieczornych i jak to bedzie słychac np. po 2 latach użytkowania?.Pytanie do użytkowników 46g15,jak wygląda zużycie energi, może ktoś z Was robił jakieś pomiary.U mnie tv leci srednio 8-10 godzin dziennie i dlatego jest to dla mnie dość istotny parametr.I jeszcze jedno pytanko związane z tunerem sat,jak uzywacie tunera sat i np. kablówki czy idzie tak zaprogramować kanały żeby były wymieszane między sobą albo musice przełączyć jakimś magicznym guzikiem na pilocie na kanały sat.Pozdrawiam.
Od pary dni posiadam 46G15E.
Przy wieczornym oglądaniu z całkowicie ściszonym głosem z odległości 3m , minimalnie słychać wentylację. Jak to będzie za 2 lata? kto to wie (wymieni się wiatraczki ) Ale .... za to jakość obrazu rekompensuje wszystko !!! Dla mnie jest bezapelacyjnie lepszy niż w dobrych LCD, naturalny, nie sztucznie wyostrzony. Myślę że ładniejszy również niż w nowym smsungu LED TV - ale to kwestia gustu
Co do poboru mocy - śmieszny argument.
Ja rozumiem ,że mamy kryzys, ale te kilkadziesiąt złotych na rok jakoś przeżyję Myślę że jest to warte kinowych wraże jakie dostarcza ten TV.
PS. długo się wahałem między 42V10 a 46"G15. Za V10 przemawiał wygląd.
Powiem, że 46" to bardzo dobry wybór. Oglądam z około 3,5 m REWELACJA.
Następny będzie miał na pewno 50"!.
Wszystkie moje odczucia dotyczą sygnału SD , za jakiś miesiąc sprawię sobie polsat cyfrowy w module CAM i myślę ,że HD powali mnie na kolana.
Pozdraiam Tomek