Dokładnie tu jest pies pogrzebany. Dlatego standardy nadawania są takie, jakie są.DracoHD napisał:Ostatnio słyszałem ciekawą informację iż nadawcy telewizyjni nie są zainteresowani sygnałem 1080p bo zajmuje pasmo w którym można umieścić 2 kanały po 720p a rachunek ekonomiczny bierze grę. Więc trochę poczekamy na 1080p w kablówkach/sat.
sanchopan napisał:Z satelity na wszystkich programach hd tuner mi zgłasza sygnał 1080i a nie 1080p.
listek2000 napisał:ps. czy moze ktos dac wymiary pudelka panasa 42 bo nie wiem czy po zlozeniu siedzen z tylu w fabince dalbym rade to sam przywiez?
Niestety nie zauważam zmian. Możecie sprawdzić w swoich egzemplarzach działanie tej funkcji ? A może u mnie oswietlenie wnetrza jest takie same niezalerznie od pory dnia . Może trzeba jeszcze coś wlączyć dodatkowo ? Tryb oszczędny ?RheeTCT napisał:yogibabo - przypuszczalnie ta funkcja działa w ten sposób,że zwiększa lub zmniejsza parametry wyświetlania ,stosownie do oświetlenia zewnętrznego o określony procent w stosunku do ustawień wyjściowych.Więc kiedy włączasz ten tryb to nic się nie dzieje,bo to są właśnie ustawienia wyjściowe.Kiedy zmieni się natężenie światła w pomieszczeniu o np.10% to parametry też o tyle.Przypuszczalnie tego nie zauważysz.Żeby to sprawdzić spróbuj zrobić tak : włącz tryb eco przy zapalonym świetle sztucznym wieczorem,a potem oświetlenie wyłacz.Powinna nastąpić wtedy wyraźna zmiana-przyciemnienie obrazu.
Zakrywałem go paluchem i nic sie nie zmieniało - sprawdźcie u siebie działanie tego trybu. Wezmę jeszcze latarkę i bezposrednio potraktuję ten czujnik, może to coś da ?RheeTCT napisał:Jak to "oświetlenie niezależne".A w nocy też masz niezależne z włączonym i wyłączonym oświetleniem?Masz jakiś gigantyczny neon za oknem?A próbowałeś zakryć czujnik?Chyba,że masz to zepsute.
yogibabo napisał:Zakrywałem go paluchem i nic sie nie zmieniało - sprawdźcie u siebie działanie tego trybu. Wezmę jeszcze latarkę i bezposrednio potraktuję ten czujnik, może to coś da ?