kiki napisał:
witam
Dziś forumowicze z Elbląga przyjechali po LCD - z mocnym postanowieniem finalizacji zakupu. Wyjechali z plazmą 37 PV 60.
Jesli ma być LCD to nie niżej niż 32 LX 600 w modelach Panasonica.
pozdrawiam
....no to ja juz nic nie rozumiem, kiki naprawde uwierz mi .....twoje podpowiedzi sa bardzo wartościowe, testy, twoje opinie...ale tego postu nie rozumiem....
Zgadzam sie ze model LX600...a stał akurat obok LX60 jak jechałem oglądać Panasonica...jest modelem na dzień dzisiejszy topowym...jakosc obrazu nawet na tak słabym sygnale byla nieporównywalnie lepsza od tego na LX60...kolory zywsze, tak jakby cieplejsze....nie rozumiem jak tak wychwalany model nad którym były ochy i achy, nagle stał sie ble ble....
Dzsiaj w sklepie "testowałem" jesli tak moge napisać ( zeby kogos nie urazić) model Samsunga LE32S71B oraz LG 32LC3R...i test mój wypadł na korzysc LG....w samsungu czern zdecydowanie wpadała w granat, obraz w porównaniu z LG mniej wyraźisty, widać było na jasnym tle "ziarno"...na 32" LCDkach obraz zalecają oglądać z odległosci okolo 3-3,5 ...uwierzcie mi ze na tym LG..Z 2 metrów wszystko było ok( nie mylić z rewelacja
)
Po podłaczeniu pod kino domowe HT-TP75 poprzez kabel Euro...przewaga LG zdecydowana...nawet po właczeniu płyty DVD-5 dośc mocno skompresowanej....obraz baaardzo przyzwoity, a z odległosci 3 metróe bardzo dobry....
Nie napisałem tego postu po to by zachwalac ten model , ale zeby może zwracać uwage na marki inne niz dotychczasowi potentaci z tv CRT jak Panasonic, Sony...Bo uwierzcie mi to co zobaczyłem na LG, na głowe bije Panasonica....w tym przedziale cenowym nie ma co uwarzam płacic za markę, a tak byłoby w przypadku LX60...