Martino666
New member
W MM, w dniu dzisiejszym jest dodatkowy zwrot na kartę podarunkową. W przypadku tego tv to 600 zł. Jeżeli ktoś planuje inne zakupy w MM, to cena za tv wyjdzie 5799 zł.
???W tym modelu jest FALD (Full Array Local Dimming) dzięki czemu telewizor ma dobrą czerń.
"W FX780 mamy do czynienia z krawędziowym podświetleniem, które dodatkowo wspomagane jest zaawansowanym systemem lokalnego sterowania jego poziomem..."
Ten system niestety nie daje możliwości wygaszenia pasów poziomych w filmach, przez co format kinowy cierpi.
Jak ktoś wpadnie na pomysł ,jak wejść w tzw.menu serwisowe...prośba o podanie.Tylko proszę nie pytać o co mi to albo że mogę coś zepsuć,Dzięki
Tu nie chodzi o banding....Nie zauważyłem pasów w tym trybie. Kiedy one się u Ciebie ujawniają? U mnie nie ma bandingu, a oglądam w zupełnie zaciemnionym pomieszczeniu (rolety).
Tu nie chodzi o banding....
To wytlumacz o co biega żeby każdy miał jasność.Tu nie chodzi o banding....
Jemu chodzi pewnie o te pasy nad i pod obrazem ktore są w zależności od formatu wyswietlanego obrazu.Ok. Wlepiam w obraz gały próbując wyłapać anomalie, ale nic nie widzę. W czym problem?
Sterowanie adapt. podswietlania- automatyczna kontrola ciemnych obszarów obrazu. Mam na maxymalnieNiewiem jak w FX780, ale w moim EX780 jest układ lokalnego wygaszania i nazywa się to w menu "Sterowanie adaptacyjne podświetlenia" i na trybie maksymalnym bardzo skutecznie wygasza czarne pasy, bez jakiegoś negatywnego następstwa w obrazie. Podejrzewam, że podobne rozwiązanie jest w nowszym FX780.
https://www.youtube.com/watch?v=bLhU8lZR5YU
https://www.youtube.com/watch?v=NsIesEJjG_c
Nie działa stary sposóbSpróbuj wg starych wytycznych. Głośność na zero, trzymając przycisk zciszania na telewizorze wciskasz kilka razy przycisk info (trzy lub cztery). Daj znać czy działa i po co Ci to
Się rozpędził...Naprawdę masz 8K w 4k ?
Nie mam, ale nie przeszkadza mi, to w oglądaniu obrazów 8k.Telewizor dobrze sobie radzi z materiałem o każdej rozdzielczości, a to nie jest takie oczywiste.Naprawdę masz 8K w 4k ?