Witam!
Od pewnego czasu zastanawiam się nad wyborem telewizora. po obejrzeniu kilku modeli różnych firm zastanawiam się mocno nad Panasonic TX-L37DT30E . W związku z tym mam kilka pytań i prośbę o sprawdzenie możliwości do posiadaczy ww telewizora. Mianowicie:
1. czy tv obsługuje nośniki sformatowane na ntfs a jeżeli nie to czy odtwarza pliki większe niż 4GB z nośników sformatowanych do ex-fat?
2. czy na wyjściu optycznym jest sygnał 2.0 czy 5.1 oglądając film z USB nagrany w 5.1. w sklepie sprzedawca twierdzi że wszystkie tv maja tylko stereo a brat ma plazme i optyk mu daje 5.1 na amplituner
3. tv głównie będzie służył do oglądania telewizji naziemnej cyfrowej z DVBT , bluray i pliki z usb. I tu mam pytanie jaka jest jakość obrazu z DVBT. po prostu nie mam gdzie tego sprawdzić a w sklepach wszędzie mówią że nie ma możliwości podłączyć u nich takiego sygnału
4. czy można do niego podłączyć jakikolwiek dysk przenośny 2.5" czy musi być to dysk konkretnego producenta i dany model. I jakiej pojemności największy dysk juz ktoś podłączył. w sklepach mówiono mi że mogą wystąpić problemy z 1T i więcej z powodu zasilania przez USB. jak to z tym jest?
5. jak jest w tym modelu z podświetleniem led. czy też tak jak w samsungu jest widoczny cloudingczy na całym ekranie czy w panasie tego nie ma. w sklepie nie ma szans na sprawdzenie tego. Piszecie że dolny narożnik jest tylko wieczorami jaśniejszy. jeśli Można to poproszę o jakąś fotkę.
6. wiadomo że można sobie nagrywać programy na dysk USB z DVBT. czy taka możliwość też jest jeżeli chodzi o tuner satelitarny?
7. czy jest w tym modelu otwarta przeglądarka a jeśli tak to proszę o sprawdzenie czy z przeglądarki można uruchomić stacje tuba.fm i słuchać wybranej stacji
8. czy jest możliwość zmiany czcionki i podświetlenia jej podczas oglądania filmów z napisami
9. jak działa podłączona przez usb klawiatura do wpisywania tekstu zamiast wybierania literek z pilota. ktoś się juz tym bawił bo w specyfikacji piszą że można podłączyć klawiaturkę
Generalnie nie zależy mi na 3D ale chciałbym aby w tv był tuner satelitarny wbudowany.Głównie będę oglądać tv naziemną cyfrową, bluray, i pliki z usb. W przyszłości planuję podłączyć do tv konsolę.Porównywałem na str panasonica 37DT30E z TX-L42E30 i poza 3D, DVB-S, panelu 400Hz bls IFC pro w DT30 a 200Hz blb IFC pro w E30 i podświetlenia z lokalnym wygaszaniem w DT innych różnic nie zauważyłem. Zastanawiam się więc czy warto płacić 800zł więcej za DT, chociaż w E30 nie ma DVB-S. Ktoś porównywał obydwa modele pod względem jakości obrazu, bo różnią się częstotliwością i lokalnym wygaszaniem podświetlenia, czy te różnice są widoczne podczas oglądania telewizji?
Generalnie nie jestem tylko za panasonickiem. Myślę jeszcze nad sony KDL40EX725. czy może ktoś porównywał tego EX725 i DT30E. Który z nich ma lepszy obraz?
Jeżeli ktoś ma ten model i mógłby się wypowiedzieć na te tematy byłbym bardzo wdzięczny.