Witam!
Od jakiegos miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem modelu 55vt60
Nie moge nigdzie znalesc jak zmienic proporcje obrazu zeby go zoomowac a nie rozciagnac. Gdy film jest w formacie 16:9 i na dole i u gory sa czarne pasy. Po nacisnieciu guzika "aspect?" tak sie chyba on nazywa. Obraz jedynie sie rozciaga do gory i na dol przez co obraz jest analogicznie lekko rozciagniety.
Moje pytanie brzmi jak zrobic zeby obraz sie przyblizyl (zoomowal) ze strata obrazu po bokach ekranu zamiast rozciagnac ?
Witam!
Od jakiegos miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem modelu 55vt60
Nie moge nigdzie znalesc jak zmienic proporcje obrazu zeby go zoomowac a nie rozciagnac. Gdy film jest w formacie 16:9 i na dole i u gory sa czarne pasy. Po nacisnieciu guzika "aspect?" tak sie chyba on nazywa. Obraz jedynie sie rozciaga do gory i na dol przez co obraz jest analogicznie lekko rozciagniety.
Moje pytanie brzmi jak zrobic zeby obraz sie przyblizyl (zoomowal) ze strata obrazu po bokach ekranu zamiast rozciagnac ?
A tutajGdzie zarejestrowac i jaki tablet bo bym byl tez chetny
Witam,
ad. 1: ciekawi mnie czy ST60 nie ma wentylatorów ? Jest bezszelestna. Inny procek czyżby pasywne ?
Po 3 tygodniach użytkowania wentylatory powinny się już dotrzeć i być niesłyszalne.
ad. 2: Hdmi 3 bez problemów działa On/Off oraz np. sterowanie pilotem od TV Blu-Ray Samsunga.
Jest jednak konieczny odpowiedni kabel Hdmi na jednym (chyba oryginalny od PS3 działa jw.) na innym 1,4 3d nie działa.
Oczywiście w TV menu-> konfiguracja-> ustawienia Viera link masz na ON wszystko ?
Kalibracje profesjonalną oczywiście jeszcze zdążysz, proponuję ustawienia z netu do pobawienia się.
http://hdmoje.strefa.pl/kalibr.txt
Pozdr.
Hej, mam pytanko jak podłączyć tv do kina domowego, żeby był dźwięk w kinie domowym jak oglądam filmy z USB? Po podłączeniu pod hdmi odtwarza mi dźwięk z dekodera telewizji. Pozdro
Viera Link na ON oprócz Energooszczędności i Autointeligentnego stanu gotowości.
Kable HDMI mam te same co wcześniej były podpięte do P42VT. Tam działało bez problemu.
Faktycznie dziwne w ST60 działa bez problemu, a Ty raczej wiesz co robisz.
Pozdr.
Również jestem zdziwiony bo tak jak mówię w P42VT20E działa bez problemu na dowolnym HDMI.
Zadałem to pytanie trzykrotnie w pomocy technicznej Panasonica. Milczą. Totalna olewka.
Pokombinuje coś jeszcze z kablami. Kupię może jakiś z górnej półki. Trudno. Za jakim standardem się rozglądać 1.4 a czy b, a może 2.0?
Pozdr.
Z zakupem bym nie przesadzał, jak pisałem u mnie działa na oryginalnym kabelku od PS3
z 2009 r. więc standardy 1,4 2,0 myślę nie są konieczne -jeśli już to weź swój
kabel i jak się gdzieś da w sklepie zobacz na innym TV.
Serwis chyba myśli, że problem sam się rozwiąże![]()
Pozdr.
Pomocy technicznej Panasonica nie odpuszczę. W końcu po to są żeby udzielać informacji o swoich produktach. Będę ich męczył aż do skutku, a jak to nie pomoże to złożę skargę.![]()
Pytanko
Czy ktoś już ma taki moduł od UPC ?
Jak to się sprawuje bo na liście odbiorników certyfikowanych w UPC nie ma w ogóle Panasoniców ?
I czy można nagrywać na urządzenia zewnętrzne bo podobno UPC zablokowało wszystkie kanały uniemożliwiając nagrywania na urządzenia zewnętrzne, a na stronie UPC jest info w FAQ, że nagrywanie jest możliwe o ile TV to umożliwia ?
Kłamią świadomie czy nie wiedzą o czym piszą ??
Co to za kabel dokładnie, bo na moim 65VT60 też nie przełącza ?Witam,
u mnie działa bez problemu CI z telewizji "Ret-Sat", a też nie ma na liście.
Wracając do tematu włączania innych urządzeń przez pilot TV , wczoraj jeszcze sprawdziłem
i na 4 kable HDMI działa tylko na jednym ?! Więc stawiam 100% na kabel.
Pozdr.