Mam moduł CI od UPC od dość dawna i nie ma problemów z kodowaniem znaków.
Jakiś czas temu przez kilka dni zamiast ś, ć i ł były krzaki, ale tak jak się pojawiły tak zniknęły. Domniemywać zatem można, że problem jest raczej po stronie nadawcy.
Poniżej odpowiedź z Panasonica i dalej z CP
"W nawiązaniu do otrzymanego zgłoszenia uprzejmie informujemy, że problem związany z brakiem polskich znaków w EPG na module CAM Cyfrowego Polsatu współpracującym z TV Panasonic jest nam znany i prowadzimy prace mające na celu jego rozwiązanie. Jednocześnie wyjaśniamy, że na chwilę obecną Cyfrowy Polsat nie jest w stanie podać dokładnej daty ewentualnego wypuszczenia nowego oprogramowania".
Po Świętach zwrócę się pisemnie do CP (CC: UOKiK i UKE) z prośbą o ustosunkowanie się do informacji z Panasonica. Zobaczymy co dalej...opcorn:
Witam.
W zasadzie chciałem się pochwalić. Przypadkiem w EuroRTV zakupiłem Plazme Panasa 50VT60E za 2599 zł (z gwarancją). Co prawda poekspozycyjna z 4234h wyswieconymi ale brak powidoków itp. Te godziny to i dużo i mało. To już moja druga Plazma Panasa. W domu mam 42X10Y i jedno małe spostrzeżenie porównawcze. Póki co nie adekwatne jeszcze. 50VT60E mam póki co podłączony do DVBT a 42X10Y do Cyfrowego Polsatu. Co do jakości obrazu nie można złego słowa powiedzieć ale póki co, wydaje mi się, iż 42X10Y świeci dużo jaśniejZabiorę 50VT60E do domu, porównam w tych samych warunkach na tym samym źródle sygn.
Gratuluję zakupu. Cena bardzo dobra. Za nówkę w 2013 zapłaciłem ok. 6 kzł. Teraz ma na zegarze ok. 1500h i świeci jeszcze lepiej....W zasadzie chciałem się pochwalić. Przypadkiem w EuroRTV zakupiłem Plazme Panasa 50VT60E za 2599 zł (z gwarancją). Co prawda poekspozycyjna z 4234h wyswieconymi ale brak powidoków itp. Te godziny to i dużo i mało. ...
Gratuluję zakupu. Cena bardzo dobra. Za nówkę w 2013 zapłaciłem ok. 6 kzł. Teraz ma na zegarze ok. 1500h i świeci jeszcze lepiej.![]()
Sugeruję użyć ustawień dla tego modelu (było kilka podawanych i się sprawdzają) albo przeprowadzić kalibrację - będzie jeszcze lepiej. Z głównych ustawień mam chyba wszystko wyłączone. Kontrast jak dla mnie wystarczy ~30, ostrość 0 (o dziwo wszystkie szczegóły są - oglądam z ok. 2m)...Co do 50VT60E, to podkręciłem: Kontrast do 58, IFC: Minimum, Redukcja Szumów: Wyłączony. I jest o niebo lepiej jak na ponad 4000h![]()
Witam .Po niespelna dwoch latach uzytkowania i przepracowaniu jakisch 4.5 tys godzin moja plazma dzis padla . Brak obrazu,w zasadzie to zadnej reakcji po wlaczeniu - jedyne sygnaly to migajaca czerwona dioda ,7 stukniec przerwa i tak dalej .
Czekam z utesknieniem na serwis a raczej diagnoze ��