Mam inny model ale caly czas mam wlaczona funkcje 16;9 overscan .Jesli funkcja jest wylaczona , na niektorych programach czarne paski maja 2 cm.Szeczegolnie jest to widoczne na kanalach na ktorych nadawane sa programy zarejestrowane w formacie 4:3 ale sztucznie rozciagane przez stacje do formatu 16:9 np na kanale tvp historia.Wyłączenie owerscanu powoduje ok 4 mm mniejszy obraz niż jest wielkość matrycy. Czy taki pasek na około matrycy nie wypali się ?
Okularki idzie wyrwać na eBay za 2 pary 30 euro dobrze ze pasują
Każda plasma bzyczy, niektórzy maja po prostu gorszy słuch. Miałem plasme Panasonica v10 i także bzyczała, ja słyszałem a moja dziewczyna zupełnie nie i stwierdziła że jestem nienormalny.
Witam. Panowie jak sprawdzić czas pracy tej plazmy,zastanawiam się nad zakupem ale chciałbym ewentualnie sprawdzić sobie to w sklepie.
a ma ktoś może fotkę jak to wygląda???Witam,
wchodzisz w menu-> pomoc -> informacje o systemie w ID modelu 4 masz po literce ilość godzin.
Pozdr.
Już wiem pomyliłem się ,byłem dziś zobaczyć u mnie w ME ale 50" i sprawdzałem godziny ale miała nalatane 3,5 tyś i 480 uruchomieńNie widac na twojej fotce nic, bo mala, ale to nie to.
Chlopak napisal ci jak to sprawdzic, przeciez to proste jak drut, do cholery.
Wchodzisz w Menü i klikasz na jego ostatnia pozycje tj. "pomoc",tam klikasz na przedostatnia "info o systemie", a tam pod "Status 4" odczytaj ilosc goszin po literze "C" i zerze...
Jak mozna ci jeszcze wytlumaczyc:niewiem:
Dzisiaj byłem we Wrocku i.....jedno wielkie dziadostwo telewizor z przebiegiem prawie 5 tys. godzin.Witam chyba zakupię tą plazmę,kolega znalazł nówkę we Wrocławiu i nawet zarezerwował na weekend![]()
Ciężko będzie trafić nówkę z kartonu.Dzisiaj byłem we Wrocku i.....jedno wielkie dziadostwo telewizor z przebiegiem prawie 5 tys. godzin.
Dzisiaj byłe w Głogowie w MM i RTV euro... patrzyłem na 50" obie miały po ok. 2600 godzin pracy troszkę się pobawiłem nimi nic tam nie zauważyłem złego ale bardziej zależy mi na 55" do TV będę miał 3,5-4 m. W MM stoi za prawie 5600 ale 500 zł zejdą z cenyCiężko będzie trafić nówkę z kartonu.