Panasonic 50Vt60 - test otwarty. Jakość która otwiera inne horyzonty, zniewala ...

digitalus

Banned
Wyłączenie owerscanu powoduje ok 4 mm mniejszy obraz niż jest wielkość matrycy. Czy taki pasek na około matrycy nie wypali się ?

Okularki idzie wyrwać na eBay za 2 pary 30 euro dobrze ze pasują
Mam inny model ale caly czas mam wlaczona funkcje 16;9 overscan .Jesli funkcja jest wylaczona , na niektorych programach czarne paski maja 2 cm.Szeczegolnie jest to widoczne na kanalach na ktorych nadawane sa programy zarejestrowane w formacie 4:3 ale sztucznie rozciagane przez stacje do formatu 16:9 np na kanale tvp historia.

Ostatnia edycja:

viki0987

Member
Tv ma problem z odtwarzaniem plik w mkv. Wszystko ładnie szybko się ładuje tv zaczyna odtwarzać filmy i na każdym filmie po około 10 min. Obraz zaczyna klatkowac przycinać nie idzie tego oglądać, dodam że dźwięk leci prawidłowo. Jakieś pomysły co jest nie tak? Filmy mkv z napisami.

Druga sprawa czy to normalne że przy jasnym wyświetlaniu np. Koloru białego na ekranie plazma zaczyna bzyczec?

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Z kazdego zrodla jest tak samo? tzn po podlaczeniu pendrive lub dysku twardego do telewizora filmy zacinaja sie?.
Mozesz sprobowac przywrocic ustawienia fabryczne w telewizorze i sprawdzic czy bedzie poprawa.Po przywroceniu ustawien wabrycznych trzeba oczywiscie wybrac w menu dom.
Bardzo czesto po przywroceniu ustawien fabrycznych lepiej dzialaja aplikacje internetowe np tvn player.Tak wynika z postow na forum.
przyklad
http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/103466-vt-30-problem-z-tvn-player-em.html

Z wczesniejszych postow wynika tez ze bzyczenie moze byc glosniejsze w czasie jasniejszych scen.
Osoby ktore maja dobry sluch moga uslyszec bzyczenie w plazmie i lcd.
przyklady w linku.
http://www.hdtv.com.pl/forum/705109-post178.html
cytat
Każda plasma bzyczy, niektórzy maja po prostu gorszy słuch. Miałem plasme Panasonica v10 i także bzyczała, ja słyszałem a moja dziewczyna zupełnie nie i stwierdziła że jestem nienormalny.

Ostatnia edycja:

viki0987

Member
Obojętnie czy dysk czy USB to samo zacina się pojawiają się u góry ekranu jakieś szumy i obraz przeskakuje tak jakbym oglądał zdjęcia. Dodam że przez pierwsze kilkanaście minut wszystko działa prawidłowo

viki0987

Member
Inne filmy działają wiec coś musi być z tymi co dostalem ale z drugiej strony przez pierwsze kilkanaście minut działały super

np.Video
ID : 1
Format : AVC
Bit rate : 2 552 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 534 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate : 23.976 fps

Ostatnia edycja:

viki0987

Member
Panowie pomoże mi ktoś rozwiązać ten problem . Problem wystepuje tylko z filmami mkv z napisami w formacie srt. Filmy ściągane z strony filmyhd,net. Na kompie wszystko ładnie chodzi. Podpinam dysk do tv wszystko ładnie sie włącza film ogladam i po jakis 10 min zaczyna sie zacinać zawsze w tym samym momencie. Wygląda to tak jakbym zrobił pauze , do góry ekranu wystepuja szumy kratki itd. nastepnie obraz przeskakuje dodam ze dźwięk leci cały czas prawidłowo.

Dziwne jest to ze przez pierwsze minuty film leci normalnie i nic sie nie dzieje

jakieś pomysly?

db86

New member
czas pracy tv

Witam. Panowie jak sprawdzić czas pracy tej plazmy,zastanawiam się nad zakupem ale chciałbym ewentualnie sprawdzić sobie to w sklepie.

El Greco

New member
Nie widac na twojej fotce nic, bo mala, ale to nie to.

Chlopak napisal ci jak to sprawdzic, przeciez to proste jak drut, do cholery.

Wchodzisz w Menü i klikasz na jego ostatnia pozycje tj. "pomoc",tam klikasz na przedostatnia "info o systemie", a tam pod "Status 4" odczytaj ilosc goszin po literze "C" i zerze...

Jak mozna ci jeszcze wytlumaczyc:niewiem:

El Greco

New member
Na twoim miejscu sprawdzilbym lepiej tv na powidoki, skoro juz ryzykujesz kupujac wystawowy. Przejrzyj panel na jasnej i ciemnej planszy, ale sklep, to nie sa odpowiednie warunki na akie eksperymenty.Zobacz tez w jakim trybie byl wlaczony, konrast, ostrosc &&&

db86

New member
Nie widac na twojej fotce nic, bo mala, ale to nie to.

Chlopak napisal ci jak to sprawdzic, przeciez to proste jak drut, do cholery.

Wchodzisz w Menü i klikasz na jego ostatnia pozycje tj. "pomoc",tam klikasz na przedostatnia "info o systemie", a tam pod "Status 4" odczytaj ilosc goszin po literze "C" i zerze...

Jak mozna ci jeszcze wytlumaczyc:niewiem:
Już wiem pomyliłem się ,byłem dziś zobaczyć u mnie w ME ale 50" i sprawdzałem godziny ale miała nalatane 3,5 tyś i 480 uruchomień:D ale nie zauważyłem żadnych defektów na ekranie.

db86

New member
Ciężko będzie trafić nówkę z kartonu.
Dzisiaj byłe w Głogowie w MM i RTV euro... patrzyłem na 50" obie miały po ok. 2600 godzin pracy troszkę się pobawiłem nimi nic tam nie zauważyłem złego ale bardziej zależy mi na 55" do TV będę miał 3,5-4 m. W MM stoi za prawie 5600 ale 500 zł zejdą z ceny;-) w RTV EURO za prawie 5 tyś ale jeszcze mogę się na ten tablet ASUS u nich załapać ewentualnie w gratisie te pióro bym dostał;-). A mam pytanie na jakim materiale testowaliście TV??? Czy ma ktoś z Was jakiś materiał i mógłby wysłać na maila d.bodziony@gmail.com. A z jakiej odległości oglądacie swoje 50"??? Z góry dziękuję.

Do góry