Akurat jest tak "super" jak producent pisze, zwłaszcza że sami się "zareklamowali" tym zdjęciem z pierwszego postu - zwracam uwagę głównie na tło za panią, budynek i niebo...
![]()
AS600 oglądałem ostatnio w Euro. Kiepskie kąty patrzenia i dziwna jak na panasa kolorystyka (od kogo matryca?). O dziwo żaden z wgranych trybów obrazu nie wyglądał nawet zadowalająco... Trzymam kciuki za Panasonic'a ale tym modelem raczej nie skusi wielu klientów zwłaszcza że cena jest mocno odklejona od realiów rynku.
Tu jest opinia innego testującego i kalibrującego
Kolory, krzywa jasności, temperatura... w tej cenie - rewelacja. Tak przyjemnie się patrzy na obraz, że nawet słabsza płynność nie przeszkadza
Przy dobrym odtwarzaczu można poprawić jeszcze usuwanie przeplotu
Ale to jeden z lepszych budżetowych telewizorów jakie widziałem .
Kiki napisz tylko jak jest z tą czernią na AS650 z matrycą IPS! Tylko o to proszę![]()
Ukazał się fajny test Szymona :
Panasonic TX-42AS600E – telewizor dla Polaków [test] | Obywatel HD
Potwierdza wszystkie nasze uwagi - gratulacje dla Szymona za kawał dobrej roboty.
Stałem się wreszcie posiadaczem Panasonica 42AS740 (ten model z kamerką). Narazie nie chcę nic pisać bo jestem zachłyśnięty możliwościami tego telewizoraJakość też mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła, kolory piękne, co do czerni nie mam porównania z plazmą i jeszcze jest dzień, ale już widzę, że jest o nieeeebo lepiej względem mojego starego TiVika (Panas 37LZD800).
Jak ktoś ma jakieś pytania pisać. Wieczorem może trochę potestuje, później przysiąde i napiszę co i jak, ale to będzie moja subiektywna ocena użytkownika![]()
ja bym chciał wiedzieć jak z podświetleniem przy kompletnie ciemnym pomieszczeniu
jak z płynnością (czy nie ma rwania,smużenia lub przeskoków przy włączonym upłynniaczu)
jak współpraca z konsolą, czy input lag nie psuje zabawy
skalowanie sygnału SD jak sie sprawuje
Model As750 przyjechał więc sprawdzimy i matrycę i podświetlenie.
Ogólnie już go sprawdziłem.
Czerń rewelacyjna, nie ma żadnego rwania.
Extra - dzięki za tabelkę - czyli bardzo dobry model multimedialnie.