Różnica jest naprawdę duża na korzyść AS650.
====================================
tdx- rozumiem, że widziałeś jak działa dlatego Twoja opinia jest inna?
Sama matryca to tylko kawałek szkła podobnie jak podwozie w Oplu czy Volvo.
Niby to samo podwozie ale samochody inne.
I co ma piernik do wiatraka ?
Nie napisałem nigdzie że przebija...
To wyłącznie Twoja nadinterpretacja.
W opisie z pokazów w Amsterdamie wszyscy dziennikarze mieli podobne zdanie . Wow... nie można odróżnić plazmy ZT60 od AX90000 LCD.
Tu mowa o klasie modeli AS600 . Indywidualnie trudno to ocenić. Ale ja zestawiłem je z innymi modelami innych firm.
Teraz zestawię AS650 z plazmą St60
Zapraszam na pokaz.
O czerń jestem akurat bardzo spokojny:
Czyli coś co wzbudza zawsze kontrowersję i walkę co lepsze....
Już podkreślaliśmy Panasonic zakończył produkcje plazm i cześć rozwiązań wrzucił do telewizorów LCD.
Ta czerń musi wzbudzić szacunek nowych nabywców.
Pokaże również że Panasonic należycie odrobił lekcje przerzucając inżynierów plazm do telewizorów LCD. Ale to jeszcze nie koniec. Bo Panasonic wreszcie zatrudnił inżynierów Pioneera. Co jak wkrótce się okaże przełożyła się na zupełnie wyjątkową jakość czerni modeli topowych LCD Panasonica.
Nasze marzenie - oby ta czerń z topowych modeli spłynęła na niższe serie LCD Panasonica.
Ktoś pytał o kąty pionowe - nie wiem po co - ale nie jest źle, choć różnice oczywiście widać.
Czerni poświęciliśmy więc znacznie więcej miejsca niż normalnie.
Chcemy mieć nadzieję że dzięki czerni, równości podświetlenia matrycy - powstała głębia może konkurować z głębią plazmy.
Z przyjemnością możemy powiedzieć że nowy model AS600 nie ma się już czego wstydzić. W zestawieniu - czerń już w tej klasie cenowej jest bardzo dobra.
Dociskaliśmy różne treści czerni - z testu Pioneera który obnażał do tej pory różne modele, różnych firm.
Sprawa dotyczy również kątów bocznych. Tu przebija się na dole inny kolor.
Ale przypomnieć trzeba, że telewizory są w tej klasie już w cenie do 2000 zł .
Tu również bardzo dobre katy boczne.
A wręcz niezależnie od kąta patrzenia.
Podkreślają naprawdę dobrą czerń
Z każdej strony patrzenia.
Ze światłem czy bez.
Jeszcze lepiej jest z elementami czerni na obrazie.
Tu czerń już na pierwszy ogląd wywołuje uśmiech na twarzy.
Czyli nawet po wyciągnięciu z kartonu i bez kalibracji....
Czerń jest bardzo dobra.
Dlatego tak dużo o czerni - bo to zupełnie nowa i innowacyjna seria Panasonica.
Seria która w telewizorach LCD Panasonica ma zastąpić z czasem panele plazmowe i ma pokazać że Panasonic chyba dobrze odrobił lekcje. W topowych modelach to już się przełożyło.
Pytanie czy w tej klasie wywoła tez uznanie ?
W każdy razie u nas po wyjęciu telewizora z kartonu i porównaniu go z modelami innych firm (modele poprzedniej generacji), widać że nastąpiła zdecydowana progresja w budowaniu równości podświetlenia i czerni..
Na razie to modele testowe, ale na dniach dostaniemy modele produkcyjne i wówczas sprawdzimy czy jest rzeczywiście aż tak dobrze jak