Ano tak. Zapomniałem o tej opcji. Na innym forum polecali takie coś:
FiiO D03k DAC - Sklep headbeat.pl - Muzycznie Nakręceni! Sklep ze słuchawkami (link przykładowy)
i jeśli miałbym już kupić, chyba bym wybrał to, bo jakoś nie mam przekonania do taniej chińszczyzny z Alledrogo (aczkolwiek nie twierdzę, że w tym przypadku Cię nie zadowoli

).
Czy będzie z tym lepiej - nie wiem, nie próbowałem, nie porównywałem. Nie jestem audiofilem, nie mam słuchu nietoperza. Mnie przejściówka Scart za circa 10-20zł (liczę koszt całkowity: przelotki+kabeka chinch) zadowala w pełni (nawiasem myślę o wymianie całego amplitunera, na model z wejściami cyfrowymi, ale to już temat na inny temat).
Myślę, że audio, które wychodzi na złączu Scart, też pochodzi z jakiegoś przetwornika DAC zawartego w elektronice telewizora, i jakością istotnie nie odbiega od zewnętrznego przetwornika, a przynajmniej tego za 50zł

Myślę również, że Twoje wątpliwości najlepiej rozwiąże osobiste, samodzielne porównanie. Zaś sprzęt zamówiony przez net można przecież bez podania przyczyn zwrócić do sklepu w ciągu 14 dni.
EDIT:
ewentualnie jeśli jak najwyższa jakość priorytetem (cena również odpowiednio w górę, czy będzie ją słychać nie wiem

), możesz spróbowac pobawić się tym:
FiiO D07 (d 07) DAC NASTĘPNA D3 (d03k) - Sklep headbeat.pl - Muzycznie Nakręceni! Sklep ze słuchawkami