Witam. Kupiłem 40as640 Juz ponad 2 miesiące temu. Sprawdzałem wszystko jak przyszedł jednak jakoś nie zwróciłem uwagi na niedoswietlone rogi . Dopiero ostatnio zauważyłem ale już niestety za dużo czasu żeby to oddac. Fakt widać to tylko na jasnym tle als jak juz jest to jasne tło to bardzo to wkurza. Co teraz najlepiej zrobić ? Doradźcie cos.
Zdaje się model jak w tytule topicu nie posiada tunera SAT.Jaki program do stremu z tunera sat na panasonicu ?
W takim razie mają (chyba?) zastosowanie przepisy sprzed 25 grudnia 2014 o niezgodnosci towaru z umową.Telewizor kupiłem przed świętami a niemam pojęcia jak to się ma z rekojmia.
Zdaje się model jak w tytule topicu nie posiada tunera SAT.
Natomiast tak ogólnie stream z Panasa można odbierać w aplikacji TV Remote 2.
Można także na pececie np. w VLC. Można również w zasadzie w dowolnym kliencie DLNA, np. Kodi (dawniej XBMC).
://192.168.xxx.xx/web/stream.m3u?ref=1:0:1:12C7:2E7C:13E:820000:0:0:0:&name=TVP%201
Kazdy tuner na linuksie(mam nbox) daje linijke do stremu.Mozna wtedy ogladac wybrany program na kompie,komorce,tablecie itp.P.S. Z ciekawości: jaki to model tunera SAT?
Jak leciały napisy końcowe po filmie, to zobaczyłem że napisy lekko szarpią, w filmie tego nie było widać wcześniej ale białe napisy na czarnym tle już widać. Włączyłem funkcję Intelligent Frame Creation czyli 24p Smooth Film na średnie i bardzo ładnie napisy płynie szły. Jakie to ma inne jeszcze zalety i wady przy oglądaniu filmów?
Ale jak włączyłem funkcje Pure Direct 1080p to już opcja była nie aktywna jak i dwie pozostałe redukcja szumów i korekcja MPEG. Wie ktoś dlaczego tak jest?
IFC czy jakiekolwiek inne z nazwy systemy powodują powstawanie artefaktów przy wyższych ustawieniach. To normalne, bo soft generuje nieistniejące klatki i zwyczajnie głupieje. Ma to miejsce szczególnie w przypadkach gdy na ekranie poruszają się obiekty po niejednolitym tle. Lepiej więc będzie to wyglądać w przypadku samolotu lecącego po błękitnym niebie niż np. auta rajdowego jadącego na tle gęstego lasu. Auto będzie się "wgryzać" w drzewa. Nie jest to wina procesora, a zwyczajnie tego, że soft robiący to doskonale jeszcze nie powstałIFC powoduje tworzenie tzw. "teatru". Mnie osobiście ten efekt bardzo się podoba.
Niestety w Panasonicu (mam AS650) nie używam bo przy szybszych, dynamiczniejszych scenach tworzą się jakby podwójne kontury, tak jakby problemy z obróbką.
Czym to może być spowodowane ?? Niewydolnością procesora, softem czy jeszcze czymś innym ??