Boże. Mówię o tym, że zamiast dymić to zmień na HDMI 2 lub 3, któreś z nich jest skalibrowane.
A to kalibracja jest robiona pod dane hdmi? A co mi da podłączenie hdmi acr w tv z ampli hdmi out? Ale amplituner nie ma acr.
Boże. Mówię o tym, że zamiast dymić to zmień na HDMI 2 lub 3, któreś z nich jest skalibrowane.
Panowie mam pytanie, jak zrobić żeby w odtwarzaczu multimedialnym tv widział PC, u znajomka obok pena można wybrać pliki z PC który udostępnia je jak rozumiem po WI-FI... ??
Tobie nic nie da ale innym pomaga dlatego kalibracja na dwójceA to kalibracja jest robiona pod dane hdmi? A co mi da podłączenie hdmi acr w tv z ampli hdmi out? Ale amplituner nie ma acr.
Dziękuję, będę kombinował.Wejdź w menu- sieć i tam wybierz udostępnianie sieciowe czy jakoś tak. Pojawi Ci się link, otwórz go sobie na kompie i postępuj według wskazówek. 5 min i masz zrobione. Świetna sprawa, lepsze to od stawiania jakiś serwerów typu twonky itp, masz pod razu widoczny swój pc i wsio multimedia dodam, że mi po wifi (stary router z 54g) latają filmy z bitrate rzędu kilkanaście mb/s. Jak dla mnie bomba.
Załóż wątek o AX800 i tam ostrzegaj.Po pierwsze to AX800.
Po drugie, to jeśli tak wysoki model jest tak wykonany i ma takie wady i słaby obraz, to boję się pomyśleć co jest z niższymi modelami.
Lepiej przestrzegać ludzi aby byli świadomi czego mogą się spodziewać.
Spokojnie, nie denerwuj się.
Możesz podać szczegółowiej jaką masz konfigurację tj. komputer, windows, liczba sieci w zasięgu?Świetna sprawa, lepsze to od stawiania jakiś serwerów typu twonky itp, masz pod razu widoczny swój pc i wsio multimedia dodam, że mi po wifi (stary router z 54g) latają filmy z bitrate rzędu kilkanaście mb/s. Jak dla mnie bomba.
Tobie nic nie da ale innym pomaga dlatego kalibracja na dwójce
Stary lapek z Vistą, żaden z tych filmów nie działa na nim prawidłowo służy tylko jako magazyn, więc nie ma to nawet za bardzo znaczenia. Sieci Wi-Fi jak to w bloku, czasem kilkanaście nawet. Co ważne, to lapek muszę mieć wpięty po kablu do routera, no i filmy pobieram tylko w wydaniach scenowych, żadnych publicznych torrentów.Możesz podać szczegółowiej jaką masz konfigurację tj. komputer, windows, liczba sieci w zasięgu?
U mnie na routerze 150n, a max bitrate bez zacięć to kilka MB/s - siła sygnału 4 kreski, ciągnie ze starego lapka na Xp - zastanawiam się, czy zmiana na 7-kę poprawi stan rzeczy.
Mówiąc prościej
1) Podłącz wszystko co masz tylko pod HDMI 2 w TV (zapewne Kiki tam zrobił kalibrację - ewentualnie sprawdź na wydruku, zaraz na samym początku)
2) Wejdź w ustawienia obrazu i wybierz prawdziwe kino (zapewno już jest tak ustawione - ewentualnie sprawdź nastawy czy zgadzają się z tymi na ksero)
3) Jak wszystko się zgadza to wejdź w ustawienia obrazu, dostosowywanie kopii i skopiuj tryb prawdziwe kino na wszystkie wejścia w TV, dzięki czemu bez względu na to z jakiego wejścia skorzystasz, ustawienia kalibracyjne będą w trybie prawdziwe kino.
1. HDMI 2 to ARC zobaczę co tam jest na tym wydruku jakie HDMI
2. Te prawdziwe kino nie za bardzo mi sie podoba za bardzo żółte jest bo tam barwa jest na bardzo ciepłą ustawione.
3. Albo kalibrację zrobić pod własne oko jak mi się podoba obras, żeby był bardziej naturalny.
szkoda, że żaden recenzent nie wspomniał o smużeniu(trailing) czarnego koloru, wiem to jest matryca VA ale łudziłem się, że coś w tej materii zostało zmienione na lepsze, a tu widzę, że jest tak jak w telewizorach na VA z sprzed lat...
nie tylko czarny smuży, czerwony jak i żółty...
w filmach tego nie widać praktycznie, ale w grach ciągnie się to czasami strasznie..np. czarny kolor na szarym tle...polecam pograc w Dying Light na PC
chyba lepszym wyborem pod tym względem jest IPS