Witam wszystkich,
To mój pierwszy post więc na początek się grzecznie przywitam ze wszystkimi

2 tygodnie temu zdecydowałem się na zakup tego telewizora w wersji 48 calowej i na szybko opiszę moje pierwsze wrażenia z jego użytkowania.
Już na początku musiałem się jednak zmierzyć nie z samym telewizorem, a olbrzymim pudełkiem - poprzednie doświadczenia z rozmiarem "32 cale" chyba lekko naruszyły moje wyobrażenie o skali...
Po rozpakowaniu moim oczom ukazał się bardzo ładnie wykonany tv - wszystko jest świetnie spasowane, ramka jest bardzo wąska - nie ma się czego doczepić.
Wyposażenie? Raczej standardowe - brak okularów 3D (ale o tym wiedziałem) - bardzo fajny drugi pilot (duży plus), podstawka. Szkoda jednak czasu - poniewąż uchwyt był dopiero w drodzę - szybko przykręciłem nogę i uruchomiłem Panasonica.
Bardzo szybki start, pierwsza konfiguracja, WIFI - wszystko działa. Na szybko zrobiłem update firmwaru i następnie ustawiłem jeszcze obraz wg wzorca z AVForum. Podpiąłem przez HDMI Raspberry Pi z OpenElec i zacząłem testować. Na początek standardowe testy, biały ekran, czarny, jakaś animacja, etc. Nie zauważyłem przepalonych pikseli, czerń bardzo dobra, kolory bardzo łądne, równe podświetlenie matrycy.
Ok - czas na 1wszy film HD - padło na Hobbita i tutaj usiadłem. Jak dla mnie - świetne kolory, ciemne sceny z bdb odwzorowaniem szczegółów, ostrość - nie zauważyłem żadnych problemów w dynamicznych scenach. Cud miód malina

Podłączyłem tuner Polsatu, kanały SD poprawne, HD ok - nie ma się czego doczepić.
Dzwięk? Od samego tv nie można wiele wymagać - ale na kinie domowym wszytko gra jak należy.
Czas na menu telewizora, nie zauważyłem przycięć, płynność w akceptowalnych granicach.
Moją uwagę zwrócił też program TV Remote 2 - po krótkiej chwili udało mi się go zainstalować na telefonie Blackberry przy pomocy Snapa (tak! działa!) - podłączyłem się do TV i ponownie uśmiech zagościł na mojej twarzy. Funkcja Swipe działa bdb - podzielenie się filmem czy tez zdjęciami jest bajecznie proste. Pełna klawiatura w telefonie też ułatwia dużo rzeczy.
W dniu wczorajszym znalazłem w końcu czas na szybkie przetestowanie 3D - w piątek zakupiłem parę najtańszych aktywnych okularów Samsunga - model SSG-5100GB, uruchomiłem Incepcję i...
W tym miejscu muszę napisać moje 1wsze rozczarowanie - już wczoraj nie miałem czasu testować bardziej - może cos robię źle - ale obraz 3D był fatalny. Odpaliłem Madagaskar - to samo. Wytrzymałem 3 minuty i zatrzymałem film. Crosstalk jest zbyt duży - jak ktoś też miał taki problem - to dajcie proszę znać. Dzisiaj jeszcze sprawdze Menu - może coś w ustawieniach mam nie tak.
Podsumowując:
Na telewizor zdecydowałem się po dłuższych przemyśleniach. W kręgu moich zainteresowań był m.in. Philips (z Ambilightem), Samsung (h6400), Sony 829 i Philips z Androidem (ten pomysł jednak odrzucilem ze wzgledu na brak opłacalności - chyba duzo taniej kupić urządzenie typu Minix 8 ). Dlaczego wybrałem Panasonica? Ze wzgledu na jakość i rankingi awaryjnosci, baaardzo atrakcyjna cene, matrycę VA. Wyboru nie żaluję - licząc, że mój problem z 3D zostanie szybko rozwiązany.