Witam.
Mój pierwszy post tym forum. Od kilku dni jestem posiadaczem AS640 w 48 calach i chciałbym się podzielić z wami moją opinią

Prześledziłem na forum tematy o Toshibie L7453, Phlipsach 7109 i 7509 i Panasonicach AS640 i AS650, wybór padł na AS640. TV miał sobie dobrze radzić z piłką nożną, a przy as640 nie było praktycznie krytycznych opinii na ten temat.
Płynność na tym TV jak dla mnie bardzo dobra, tutaj nie mam nic do zarzucenia. Niestety przy szybkich poziomych ruchach kamery pojawia się problem, który skutecznie odbiera mi radość z oglądania...na ekranie pojawia się kilka jaśniejszych plam i pasów. Zdążyłem już obejrzeć inne dyscypliny i tutaj tv sprawdza się bardzo dobrze i ta przypadłość nie rzuca się w oczy(oglądając świąteczną kolejkę NBA na Canal+ uśmiech sam pojawiał się na twarzy, żużel i siatkówka też dobrze). Kolejny ból skoki narciarskie...znowu praktycznie cały ekran w jednym kolorze tym razem w białym i też widać te jaśniejsze plamy i pasy... Odpaliłem tablicę testową pionieera i to samo.
Kilka słów o filmach. Przed udaniem się do kina na premierę ostatniej części Hobbita obejrzałem sobie w czasie świąt 2 poprzednie. Tv nie widział napisów w formacie txt, przerobiłem na srt i już wszystko hulało jak trzeba. Z obrazu i płynności jestem jak najbardziej zadowolony.
Czerń ok, do smoły trochę brakuje ale jak za te pieniądze wydaje mi się, że akceptowalna. Cloudingu nie zauważyłem.
Kąty widzenia dla mnie wystarczające, nie mam nic do zarzucenia.
Jak u was z obrazem przy poziomych ruchach kamery na jednolitym tle? Wada matrycy czy ten typ tak ma? Wymieniać na inny AS640 czy dołożyć do czegoś innego np. Sony w829?