Mabri napisał:Pv60 też jest budżetową wersją pv600.
Dla tych co jeszcze szukają 37pv60 - chyba jeszcze mają tu
http://www.zawszetaniej.pl/rtv/index.php?products=product&prod_id=1743
300 zł drożej stoi 42PV45
Bez obaw, formatuje OK. Na "Auto format" (solo też) masz taką funkcję która rozciąga obraz najmniej w środku a najwięcej po bokach tak że obraz znajdujący się w centrum kadru jest bardzo mało zniekształcony. Poza tym masz jeszcze funkcje poszerzenia "równomiernego"- pogrubia tak samo na całym ekranie- najgorsza, oraz funkcję która obcina górę i dół obrazu- czyli szerokość ma oryginalne proporcje. Do wyboru, do koloru!Dru napisał:witam
a jak wygląda sprawa formatowania obrazu w tym telewizorze. Chodzi mi o dostosowywanie obrazu 4:3 na ekran, który jest 16:9. Pytam się o to bo mój CRT LOEWE robi to rewelacyjnie i dzięki temu żaden kształt nie jest pogrubiony lub zniekształcony. Natomiast mój brat ma CRT Panasonica i robi to tragicznie, wszystkie postacie na ekranie mają grubsze twarze jak w rzeczywistości. I tym właśnie się martwię czy i w tej plazmie jest tak samo.
Grigorij napisał:Bez obaw, formatuje OK. Na "Auto format" (solo też) masz taką funkcję która rozciąga obraz najmniej w środku a najwięcej po bokach tak że obraz znajdujący się w centrum kadru jest bardzo mało zniekształcony. Poza tym masz jeszcze funkcje poszerzenia "równomiernego"- pogrubia tak samo na całym ekranie- najgorsza, oraz funkcję która obcina górę i dół obrazu- czyli szerokość ma oryginalne proporcje. Do wyboru, do koloru!
Możesz coś więcej napisać na ten temat? Też mam Polsat Cyfrowy i zastanawiam się nad plazmą Panasonic.kamil napisał:Mam polsat cyfrowy podpięty scartem więc sygnał nie jest idealny, ale jakośc jest o wiele lepsza od LCD dla porównania z samsungiem 32R71, który jest zbliżony do Lx600 pod względem jakości.
Odnoszę wrażenie, że w tych marketach AGD/RTV pracują sami debile, w Bielsku w Media Markt facet próbował przekonać mnie na siłę, że plazma to tandeta i tylko LCD ma dobry obraz. Najbardziej rozwalił mnie hasłem, że żywotność plazmy to 4-5 lat i że plazma nie nadaje się do HD. Ale za to wczoraj w Rybniku w Media Markt po raz pierwszy spotkałem kumatego sprzedawcę, widać było, że facet zna się na rzeczy, na moje pytanie "jaki poleca pan tv 42 do 7 tyś zł" odpowiedział: "plazma Panasonic 42PV60 i proszę nie dać się nabrać na LCD, które są demonstrowane na kanale Discovery HD, bo mogę przełączyć na inny kanał bez HD i czar pryska, a plazma cały czas pozostaje jak żyleta"pete2 napisał:Witam, wczoraj poniosło mnie do euro agd, zapytałem "kompetentnego" pana o plazmę panasonica th 37pv60, na co on stanowczo stwierdził, że tak małych plazm nie ma!!! Raz już mi tak ktoś powiedział w innym euro.
Mabri napisał:Ja spotkałem takich fachowców w MixElecronix. Panie tylko lcd - nowych plazm się już nie produkuje. A poza tym się wypalają bo się ulatnia z nich gaz - z czasem. To są ich słowa.
eugens napisał:... kupiłem ją za ... zł,czy to dobra cena?