Witam
Sam nie wiem od czego mam zaczac.
Zaczne od sprawy oczywistej chce kupic tv.
Chec zakupu telewizora zrodzila sie w momencie zmiany konsoli Nintendo Game Cube na x Boxa-360.
Aktualnie x podpiety jest do crt 29 cali i grajac na nim strasznie mi zal gier(tak tak jestem maniakiem) w ktore gram poniewaz duzo miodu w postaci grafiki idzie w las.
Wiec decyzja zapadla czas zmienic crt na lcd badz plazme.
Wybralem 32 cale (osiagniecie godne oszoloma)
Poczytalem forum wybralem jeden tv panas lx 70p i lece do sklepu (nie dla oszolomow) pierwsze co mnie zrazilo cena duzo wyzsza niz w internecie.
Kaze sobie wlaczyc sprzecik czekajac na ostry jak brzytwa obraz.
To co zobaczylem to mnie powalilo na podloge.
Mysle sobie co to kurde jest wszedzie same ah i oh a tu taka padaka.
Dostalem sygnal ze zwyklego kabla.
Poprosilem o sygnal z N'ki i okazalo sie ze jest lepiej ale... dalej kaszana.
Zobaczylem jeszcze kilka innych tv i tez rewelacji nie bylo (sygnal z N)
Najlepiej co wypadlo to Discovery HD na soniaku za 4 kafle ale i to nie bylo to czego oczekiwalem.
Oczywiscie nie porownuje hd ze zwyklym programem.
Tak sobie postalem i wyszedlem calkiem skolowany.
A teraz moje skolowane mysli na ten temat sorki jak bedzie misz masz ale tak wlasnie czuje.
Wszystkie normalne plazmy i normalne lcd dzialaja pieknie ze swoimi nagraniami pokazowymi pozniej jakosc spada na leb.
Ogladajac mecz z N'ki mialem wrazenie rozmytych postaci pikselozy i jakiejs kaszki na ekranie.
Grajac na xboxie wszystko bylo ladne i mi sie podobalo.
Przeciez nie kupuje tv tylko pod konsole pasowalo by cieszyc sie piekna telewizja.
Cyztajac wypowiedzi forumowiczow spodziewalem sie ze bedzie z sygnalem ze zwyklej kablowki troszke problemow ale nie spodziewalem sie az tego co zobaczylem no i n'ka tez sprawy nie rozwiazala a bylem przekonany ze tam bedzie zyleta.
Moze to co napisze teraz to profanacja i dostane w leb ale ja tak czuje.
Na zwyklym crt telewizja jest o wiele lepsza i obraz wyrazniejszy nie ma takiich pikseli duszkow oraz podzielonych odcieni(jednolity kolor z odciieniami ktore wyraznie sie odcinaja).
Jedyne co przemawia za lcd to jakosc grafy z x bo do czego innego dla mnie sie nie nadaje
Moze ja za duzo wymagam.
Moze sie nie znam i tak ma byc.
Moze trzeba wyregulowac wszystkie tv ktore widzialem.
Moze tv dla mnie kosztuja ponad 20 tys i na nich wszystko bedzie zyleta.
Jesli ktos pomoze mi z ta sprawa bede bardzo wdzieczny.
Moze jutro isc do sklepu i inaczej to wszystko potestowac, tylko jak?
Moze ja zle sie zabralem do zakupu tv?
Chcialbym rowniez dodac ze wcale nie chce udowadniac na sile ze lcd to szajs itd. chcialbym wydac kaske i kupic sobie tv taki jak zapewnia mnie ladna pani z reklamy ostrosc, ladne kolorki i mega hiper obraz z tv hd.
Pozdrawiam
ps. jakbym cos jeszcze sobie przypomnial to napisze
Sam nie wiem od czego mam zaczac.
Zaczne od sprawy oczywistej chce kupic tv.
Chec zakupu telewizora zrodzila sie w momencie zmiany konsoli Nintendo Game Cube na x Boxa-360.
Aktualnie x podpiety jest do crt 29 cali i grajac na nim strasznie mi zal gier(tak tak jestem maniakiem) w ktore gram poniewaz duzo miodu w postaci grafiki idzie w las.
Wiec decyzja zapadla czas zmienic crt na lcd badz plazme.
Wybralem 32 cale (osiagniecie godne oszoloma)
Poczytalem forum wybralem jeden tv panas lx 70p i lece do sklepu (nie dla oszolomow) pierwsze co mnie zrazilo cena duzo wyzsza niz w internecie.
Kaze sobie wlaczyc sprzecik czekajac na ostry jak brzytwa obraz.
To co zobaczylem to mnie powalilo na podloge.
Mysle sobie co to kurde jest wszedzie same ah i oh a tu taka padaka.
Dostalem sygnal ze zwyklego kabla.
Poprosilem o sygnal z N'ki i okazalo sie ze jest lepiej ale... dalej kaszana.
Zobaczylem jeszcze kilka innych tv i tez rewelacji nie bylo (sygnal z N)
Najlepiej co wypadlo to Discovery HD na soniaku za 4 kafle ale i to nie bylo to czego oczekiwalem.
Oczywiscie nie porownuje hd ze zwyklym programem.
Tak sobie postalem i wyszedlem calkiem skolowany.
A teraz moje skolowane mysli na ten temat sorki jak bedzie misz masz ale tak wlasnie czuje.
Wszystkie normalne plazmy i normalne lcd dzialaja pieknie ze swoimi nagraniami pokazowymi pozniej jakosc spada na leb.
Ogladajac mecz z N'ki mialem wrazenie rozmytych postaci pikselozy i jakiejs kaszki na ekranie.
Grajac na xboxie wszystko bylo ladne i mi sie podobalo.
Przeciez nie kupuje tv tylko pod konsole pasowalo by cieszyc sie piekna telewizja.
Cyztajac wypowiedzi forumowiczow spodziewalem sie ze bedzie z sygnalem ze zwyklej kablowki troszke problemow ale nie spodziewalem sie az tego co zobaczylem no i n'ka tez sprawy nie rozwiazala a bylem przekonany ze tam bedzie zyleta.
Moze to co napisze teraz to profanacja i dostane w leb ale ja tak czuje.
Na zwyklym crt telewizja jest o wiele lepsza i obraz wyrazniejszy nie ma takiich pikseli duszkow oraz podzielonych odcieni(jednolity kolor z odciieniami ktore wyraznie sie odcinaja).
Jedyne co przemawia za lcd to jakosc grafy z x bo do czego innego dla mnie sie nie nadaje
Moze ja za duzo wymagam.
Moze sie nie znam i tak ma byc.
Moze trzeba wyregulowac wszystkie tv ktore widzialem.
Moze tv dla mnie kosztuja ponad 20 tys i na nich wszystko bedzie zyleta.
Jesli ktos pomoze mi z ta sprawa bede bardzo wdzieczny.
Moze jutro isc do sklepu i inaczej to wszystko potestowac, tylko jak?
Moze ja zle sie zabralem do zakupu tv?
Chcialbym rowniez dodac ze wcale nie chce udowadniac na sile ze lcd to szajs itd. chcialbym wydac kaske i kupic sobie tv taki jak zapewnia mnie ladna pani z reklamy ostrosc, ladne kolorki i mega hiper obraz z tv hd.
Pozdrawiam
ps. jakbym cos jeszcze sobie przypomnial to napisze