OPPO 105 jak sprawdza się w stereo?

xgutti

New member
Bez reklam
Czy nikt nie posiada tego urządzenia? Na necie można jedynie spotkać zachwalające opinie producenta oraz dystrybutora. Przed ewentualnym zakupem bardziej zależy mi na opinii użytkowników tego klocka.

steeze

steeze
Pomagam
VIP
Jest to dobry odtwarzacz wieloformatowy i jak na tego typu odtwarzacz gra dobrze, ale z tego co sprawdzałem nie gra lepiej niż odtwarzacz CD, cenowo plasujący się w okolicach 4-5tyś pln, więc kwestia tego na czym chcesz się skupić.

xgutti

New member
Bez reklam
Obecnie posiadam odtwarzacze H/K BDT 30 oraz HD 990 i zastanawia mnie zamienienie tych dwóch osobnych klocków na jeden. Tylko pytanie czy coś tym zabiegiem poprawię.

steeze

steeze
Pomagam
VIP
Poprawi się obraz. Jeśli chodzi o sekcję audio to w BDP-105 jest on bardzo dobra jak na odtwarzacz multimedialny. Nie sprawdzałem go w porównaniu z HD990 i nie mam już takiej możliwości, ale może uda mi się postawić go obok jakiegoś innego cd w klasie ok 2tyś i wtedy zobaczę co i jak.

robcio

Klub HDTV.com.pl
VIP
Od 2 dni testuje u siebie Oppo 105D - obraz rzeczywiście rewelacyjny - jeśli chodzi o audio to na razie się wygrzewa podłączony XLR Chord Cadenza do Cambrigde Audio 851A i kolumn Esa Meritum 1 po modyfikacji - do porównań mam Yamahę CDX 890 - również zmodyfikowaną.

Scrollek

Member
Słuchałem wczoraj OPPO 105 ja za ta cene genialnie w stereo. Masz jedno uzadzenie do wszystkiego, najlepszy blu-ray, stero na poziomie urzadzeń za 4k i bardzo dobry odtwarzacz sieciowy. Ja już zachorowałem na niego. tylko kasa spora. Ja akurat potrzebuje CD do mojego stereo. Blu ray mam.
Ale jakby policzyć np. MARANTZ CD6005 za 2k, blu ray MARANTZ UD5007 za 2k, odtwarzacz sieciowy NA7004 który kosztował 2k wychodzi tyle co oppo a mamy jedno urzadzenie i o klasę lepsze.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
xgutti - takie dziwaczne pytania zadajesz ,sam je wymyślasz ?

W podpisie widnieje że masz ten odtwarzacz więc wiesz jak gra ,i również w konfiguracji z firmowym wzmacniaczem

xgutti

New member
Bez reklam
W podpisie widnieje że masz ten odtwarzacz więc wiesz jak gra ,i również w konfiguracji z firmowym wzmacniaczem
Przemko posiadam HD 990 ale nigdy nie miałem styczności z OPPO 105D. Na necie jedynie mogę spotkać recenzje producenta i dystrybutora. Idą święta więc zastanawiam się nad prezentem który sobie mógłbym sam podarować :)
Z tego co wyczytałem to OPPO 105 został wyposażony w przetwornik cyfrowo analogowy SABRE32 Reference ES9018 ten sam który jest montowany także w odtwarzaczach McIntosha, który jak wiemy potrafi zabić samą ceną. Za HD990 przemawia połączenie HRS-Link łączące odtwarzacz z HK990. Tak więc potrzebuję rad właścicieli tych klocków a nie tylko sprzedawców czy warto wymieniać HD990 na OPPO 105 czy oprócz tego że odczuję lżejszy portfel to czy odczuję też poprawę w stereo.

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Przemko posiadam HD 990 ale nigdy nie miałem styczności z OPPO 105D. Na necie jedynie mogę spotkać recenzje producenta i dystrybutora. Idą święta więc zastanawiam się nad prezentem który sobie mógłbym sam podarować :)
Z tego co wyczytałem to OPPO 105 został wyposażony w przetwornik cyfrowo analogowy SABRE32 Reference ES9018 ten sam który jest montowany także w odtwarzaczach McIntosha, który jak wiemy potrafi zabić samą ceną. Za HD990 przemawia połączenie HRS-Link łączące odtwarzacz z HK990. Tak więc potrzebuję rad właścicieli tych klocków a nie tylko sprzedawców czy warto wymieniać HD990 na OPPO 105 czy oprócz tego że odczuję lżejszy portfel to czy odczuję też poprawę w stereo.
Zastosowane elementy nie są gwarancją sukcesu. W myśl zdania "żadna to sztuka grać na nastrojonej gitarze" :)

P

PlayStation

Guest
U mnie pracuje Oppo 105D / Harman Kardon HK 990 / PlayStation 4
Konfiguracja 2.1 Filmy, muzyka..... centrum multimedialne.
Xlr na wyjściu sygnał wzmocniłem ( +3 )

Testowałem też z moim AVR 760 w tej chwili nie używam.
Nie sprzedaję !!!!!!

Ps. Szukam odtwarzacza takiego jak Oppo 105D tylko trochę jeszcze lepszy.
Będzie taki sam zestaw 2.1 tylko z jego większym bratem.
Mark Levinson No 585 / tutaj odtwarzacz / PlayStation 4

xgutti

New member
Bez reklam
Widzę że kolega posiada także AVR 760 i HK 990 :) ale do klocka Mark Levinson No 585 za ok. 50tyś zł przydałby się odtwarzacz z podobnego przedziału cenowego.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jeżeli faktycznie zamierzasz kupić lub kupiłeś Mark Levinson No 585, to dla mnie profanacją jest podpinanie do takiego sprzetu jakiegokolwiek odtwarzacza BD do sluchania muzyki. Tak jak napisal kolega wyżej, trzeba coś dobrać z podobnego pułapu cenowego czy jakościowego. Taki BD to sobie można podpiąc jako dodatkowe urządzenie do filmów czy posłuchania MP3. Gdybym miał kasę na taki wzmacniacz, to miałbym rownież na dokupienie odtwarzacza SACD Mark Levinson No. 519.

P

PlayStation

Guest
Krzysiu doskonale wiem, że do ML 585 jest odtwarzacz No 519.
Nie zamierzam podpinać do ML 585 odtwarzacz Oppo 105D
Potrzebuje odtwarzacz multimedialny, ale takiej klasy jak No 585.

@xgutti

Polecam Oppo 105D masz odtwarzacz cd / plików / Blu-ray / MKV
Nie obawiaj się przesterowania. Oppo 105D ma na wyjściu 4.2
Jeden z najlepszych odtwarzaczy multimedialnych na świecie.
Budowa odtwarzacza to najwyższa klasa,za takie pieniądze.
Znakomicie współpracuje, oraz wspaniale się prezentuje,
ze wzmacniaczem Harman Kardon HK 990.

Mam również odtwarzacz CD HD 990 ma na wyjściu 4.0,
ale nie używam. Aktualnie, praktycznie nieużywany CD.
Zestaw kupiłem we Francji ( Nowy zestaw )
24 kg potwora. Nadaje się do ogrzewania pomieszczeń.
Polecam go umieścić na górnej półce, aby miał dostęp do
powietrza.
Polecam połączenia xlr z Oppo 105D.

xgutti

New member
Bez reklam
Playstation
Oj to fakt radiatory HK 990 potrafią ogrzać mały pokój :) a tak poważnie coraz bardziej kuszę się na ten uniwersalny kombajn OPPO 105.
Co do połączenia XLR to użyłeś jakiś mega drogich kabli?

P

PlayStation

Guest
Do kabli to mam speców/kolegów...branża DIY

Na zamówienie każdy odcinek.
rca / xlr ( srebro 6N ) Ja korzystam od tej wartości.
Ale można także niżej 5N.
Jak pamiętam, to chyba niżej " nie schodzą " chłopaki.
Jedynie kable optyczne kupuje.
Teraz interesuje mnie Kimber Kable OPT1 ( 1mb )
Cena jak patrzyłem około 300zł jakoś tak : )

Jedyna wada Optyczna Oppo 105D to srebrne nóżki.
Ale jest taśma do takich celów. Czarny mat / połysk
Nie izolacyjna gdyby ktoś sobie tak pomyślał...he he
Nie pasują te nóżki do Oppo 105D w takim kolorze.
Polecam kolor czarny mat.

Do góry