Witam wszystkich forumowiczow ponownie .
A wiec testowalem pare dni Cambridge Audio CXU , tutaj z dzwiekiem bylo juz lepiej . Po analogu mi sie podobalo jak gral , w filmach juz srednio . Nie bylo tej dynamiki , brzmial jasno , kontrola basu znacznie mniejsza niz u pioneera , detalicznosc nawet niezla ale jak porownac do pioneera to wypada slabo . Na pionku jest solidny przekaz w calym pasmie , kliniczne detale oraz brzmiebie bardziej dynamiczne i zbalansowane . W Cambridgu byli slychac z ktorych glosnikow dochodzi dzwiek u pioneera bardziej laczylo sie wszystko w doskonala calosc .
Jezeli chodzi o obraz to ten filtr Darbee to tandeta kompletna . Jak dla mnie zupelnie bezuzyteczny . Jednak pomijajac sam procesor obraz ok ale nie powalal na kolana . Troche przesycona kolorystyka , jezeli chodzi o czern i kontrast to srednio . Tutaj nawet nizszy model pioneera (bdp lx58 ) wypadal lepiej .
W porownaniu do lx88 to przepasc , lx88 najlepiej laczy gleboka czern , wysoki kontrast i zywe kolory . Doslownie jak puszczam film na blu ray to nie poznaje swojego telewizora , roznica taka jak OLED vs zwykly telewizor sredniej klasy , czern powala na kolana i kontrast poprostu zniewalajacy . Ogladanie filmow przy zgaszonym swietle to prawdziwa przyjemnosc czego nie moglem powiedziec przy CXU , doslownie nie dalo sie ogladac filmow przy zgaszonym swietle lol .
I znowu sie okazalo ze pioneer bdp lx88 wygrywa bezapelacyjnie .
Oddalem Cambridge Audio . Stwierdzilem ze niema sensu trzymac czegos co mi nie sprawia takiej przyjemnosci jak odtwarzacz pioneera .
Zaczolem szukac uzywanych egzemplazy lx88 , i udalo sie znalesc !!! Za 650Ł uzywany ale z pelna 2 letnia gwarancja pioneera . Obdzwonilem chyba polowe sklepow Hi Fi w UK i okazalo sie ze bylo warto . Do tego przesylka darmowa (pionek wazy 13,4kg ) .
Teraz mam w planach wymienic suba (REL T5i ) troche za maly i na filmach nie schodzi nisko.
Spodobal mi sie SVS SB13 Ultra , powoli bede zbieral fundusze na niego
.