Mogę podzielić się z Tobą opinią o BCS-414, który różni się od 717 brakiem stacji dokującej dla ipoda, brakiem wifi i bardziej płaskim kształtem suba. Mam ten zestaw od tygodnia. Tak, kolumny są drewniane i świetnie się prezentują. Dla mnie było ważne, by nie zajmowały zbyt wiele miejsca w pokoju i były eleganckie oraz nie skupiały na sobie uwagi otoczenia

. Co najważniejsze grają donośnie i czysto. Dźwięki są wiernie odwzorowywane i zarówno w filmach jak i w muzyce nie mam większych zastrzeżeń co do ich czystości. W klasie zestawów all-in-one prezentują się całkiem dobrze. Do nagłośnienia pokoju 20-25m2 w mieszkaniu nadają się idealnie. Nie zdarzyło mi się jeszcze używać skali głośności większej niż 15/40. Odtwarzacz elegancki, pracuje szybko, chociaż czasem zbyt głośno (ale tylko przy wczytywaniu lub przeskakiwaniu ścieżek). Menu w języku angielskim lecz banalnie proste w obsłudze. Dokładna polska instrukcja obsługi dołączona do zestawu. Usługi sieciowe bez zarzutu (chociaż jest ich mało bo tylko trzy). Niezłe wykonanie i ergonomia pilota (chociaż raczej należy dobrze celować), bardzo dobre wykonanie całości. Kable chyba odpowiednio długie (przód, sub, centralny po około 3 metry, satelity tył po 10 metrów), miedziane lecz niezbyt grube. W BCS-717 będziesz miał to samo tylko z uwzględnieniem wyższej ceny i dodatkowych elementów, o których wspomniałem na wstępie.