Opinie o Pioneer BCS-717

keniol91

New member
Witam Czy ktoś miał styczność z tym sprzętem jeżeli tak proszę o opinię :) wyczytałem że te kolumny są drewniane czy to prawda?

mykacz

New member
Mogę podzielić się z Tobą opinią o BCS-414, który różni się od 717 brakiem stacji dokującej dla ipoda, brakiem wifi i bardziej płaskim kształtem suba. Mam ten zestaw od tygodnia. Tak, kolumny są drewniane i świetnie się prezentują. Dla mnie było ważne, by nie zajmowały zbyt wiele miejsca w pokoju i były eleganckie oraz nie skupiały na sobie uwagi otoczenia ;). Co najważniejsze grają donośnie i czysto. Dźwięki są wiernie odwzorowywane i zarówno w filmach jak i w muzyce nie mam większych zastrzeżeń co do ich czystości. W klasie zestawów all-in-one prezentują się całkiem dobrze. Do nagłośnienia pokoju 20-25m2 w mieszkaniu nadają się idealnie. Nie zdarzyło mi się jeszcze używać skali głośności większej niż 15/40. Odtwarzacz elegancki, pracuje szybko, chociaż czasem zbyt głośno (ale tylko przy wczytywaniu lub przeskakiwaniu ścieżek). Menu w języku angielskim lecz banalnie proste w obsłudze. Dokładna polska instrukcja obsługi dołączona do zestawu. Usługi sieciowe bez zarzutu (chociaż jest ich mało bo tylko trzy). Niezłe wykonanie i ergonomia pilota (chociaż raczej należy dobrze celować), bardzo dobre wykonanie całości. Kable chyba odpowiednio długie (przód, sub, centralny po około 3 metry, satelity tył po 10 metrów), miedziane lecz niezbyt grube. W BCS-717 będziesz miał to samo tylko z uwzględnieniem wyższej ceny i dodatkowych elementów, o których wspomniałem na wstępie.

Ostatnia edycja:

mykacz

New member
Nie sprawdziłem jeszcze wszystkiego. Na razie katuję kino trylogią Władcy pierścieni oraz Gwiezdnymi wojnami ;). Ścieżka dźwiękowa, a zwłaszcza batalistyka wbija mnie w fotel :). Do tego koncerty. Sprawdzam głównie odtwarzanie DVD. Divx czy MKV jeszcze nie sprawdzałem. Na pierwszy koncert Blu-ray, który zamówiłem, jeszcze czekam. Aha, ważne jest aby dobrze dobrać tryb odtwarzania dźwięku do tego czego się słucha.

Ostatnia edycja:

mykacz

New member
Szybko po pracy wrzuciłem dla sprawdzenia mkv. Filmik poszedł bez żadnych problemów, gorzej z napisami. Ale to pewnie kwestia nieodpowiedniego formatu.

ridee

New member
a jak podłączacie go do TV i czy dźwięk idzie wtedy przez kolumny jak oglądacie TV no Cyfrę ?

zbyniu4

New member
a jak podłączacie go do TV i czy dźwięk idzie wtedy przez kolumny jak oglądacie TV no Cyfrę ?
Ja mam podłączoną N-kę bezpośrednio z kinem przewodem optycznym i wszystko działa jak należy. Warunek tylko jest taki, że program nadawany musi być w DD- wtedy jest najlepiej. Wymuszone 5.1 działa tak sobie ale to normalne.
Oczywiście samo kino z Tv musi być połączone przewodem HDMI najlepiej 1.4

zbyniu4

New member
Mam ARC w Tv ale na wszelki wypadek, żeby nie było problemów połączyłem dekoder N-ki z kinem optykiem- tak jak miałem przy poprzednim kinie. Szczerze mówiąc to tego łącza RCA jak to działa jeszcze nie sprawdzałem. Podobno jest ok. Możesz spróbować, chyba będzie działać.

Do góry