wojciechp nie rozpaczaj (chociaż niedoszacowałeś problemu bo co jak będziesz chciał łączyć kompa lub HD Playera? Wtedy potrzeba 3 wejścia
). Nie jest na szczęście tak źle. Wyjść jest jak zwykle kilka.
wyjście 1
łącz po component
wyjście 2
kup za 400-500 PLN przełącznik, który pozwala na 1 wyjście (od strony TV) i np. 4 wejścia (ja osobiście takich rozwiązań nie lubie).
wyjście 3 (sugerowane przeze mnie i jak tak zrobię jak tylko się da)
kup amplituner mający 1 wyjście i 3 wejścia HDMI i po ptakach. Po pierwsze masz załatwioną sprawę wejść. Po drugie od razu każde źródło daje Ci przy okazji ładny dźwięk na kolumny. Po trzecie masz pretekst, żeby udowodnić np. żonie, że nowy amplituner to nie tylko nowa zabawka mężusia tylko konieczność
(moje już śpi a do jutra wątek zejdzie w dół więc nic nie stracę ale tak zamierzam zrobić. No przecież jak już wyłożyłem tyle kasy no to szkoda sępić parę PLN i nie mieć pełnej satysfakcji no nie?
poza tym stary oddamy gdzieś do domu dziecka więc jeszcze dobry uczynek będzie).
Jest tylko jeden problem: Jeszcze takich nie ma
Ale niedługo będą. Już widziałem Denona, Yamachę i Pioneera (ceny od 1999 do 7 tys PLN w zależności od firmy), mające po dwa wejścia i jedno wyjście. Tylko patrzeć jak pojawią się modele mające 3 wejścia i wtedy problem z głowy.