Opienie o telewizorach 3lcd

Kali

Member
Opinie o telewizorach 3 lcd

Może jest to substytut dla tych co nie maja pieniędzy, ale nie oznacza to że jest to zły TV.
To prawda że każdy z nas z pewnością chciałby sobie powieśić tv na ścianie bo ładnie wygląda i zajmuje mało miejsca , ale jak to w żuciu , ciągle wybieramy - coś za coś. Jest niewiele osób które nie zwracaja uwagi na koszty i mogą sobie pozwolić na wszystko.
Wybrałem KDF ponieważ uważam iż jakość obrazu nie różni się tak znacznie abym dopłacał do LCD czy plazmy 6000zł.
dzięki temu będe miał dobry TV i wspaniałe wakacje.
Z pewnością są i tacy co zamiast wakacji dołożą do TV. I takie ich prawo.
Przeciez niezależnie od tego czy mamy projektor, plazmę czy LCD technologia idzie do przody i za 8 - 10 lat znowu bedziemy szukali nowego TV. Wszystkim życze aby za pare lat mieli tylko takie problemy.
Pozdrawiam

gad7

New member
I tu kali z toba sie zgodze masz wielka racje tylko zwalczam hawka podejscie do tematu. Jak ktos moze byc obiektywny jesli z pazernosci na pieniadze majac na plazme wysokiej jakosci kupoje kdf, i wmawia nam i poco przeplacac, szkoda ze nie kupil sobie crt. I co taki ktos ma byc obiektywny? Smierdzi to tym iz gosciowi trudno sie przyznac do tego iz wtopil.

hawk70

New member
Mam prośbę do ADMINÓW:
Uspokójcie tego człowieka (mam na myśli gad7). Albo poprzez ostrzeżenie albo go zabanujcie. Rozwala dobrze funkcjonujące wątki. Wprowadza ferment. Przejrzałem jego posty i kilka wniosków:

- Podobno jest germanistą. Zapewne z tego powodu ma kłopoty z językiem ojczystym. Ortografia i gramatyka u niego zdecydowanie kuleje. I nie tylko w tym jednym poście. Jak się chcecie pośmiać to polecam poczytać jego posty. Dajcie je poczytać dzieciom. Niech wiedzą co z nich wyrośnie jak się nie będą uczyć. Wstyd. Trzeba było w szkole się uczyć a nie bić na przerwach aby udowodnić swoją pozycję.

- Z języka ojczystego zna najlepiej słowa osioł, spieprzaj, osiłek, cymbał, mózg kanarka itp.

- Burak jakich mało. Wyzywa wszystkich w postach (poniżej kilka linków do takich wynurzeń), uważając się za najmądrzejszego na świecie. Wydaje mu się, że jak ma kasę to może wszystkich obrażać.

- Impertynent (j/w)

- Zaniża poziom merytoryczny jak i cywilizacyjny tego forum.

oto kilka z jego epokowych wypowiedzi. Zdaje mi się, że na tym forum nie ma miejsca dla takich ludzi. PROŚBA DO WSZYTSTKICH MAJĄCYCH JUŻ DOŚĆ JEGO IMPERTYNENCJI o dopisanie się do wniosku dla ADMIN-ów o ukrócenie tych praktyk.

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=29566#post29566

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=29514#post29514

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=24144#post24144

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=29573#post29573

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=23301#post23301

I jeszcze jedno dla ludzi, dla których kasa to wszystko. Jeśli by mieli odrobinę oleju w głowie to wiedzieli by, że dyrektor handlowy w branży IT potrafi zarobić więcej niż niejeden właściciel firm. Tylko tak się składa, że nie każdy hołduje zasadzie zastaw się a postaw się. Nie każdy musi sobie przedłużać pewne części ciała gadżetami. Są ludzie dla których wyższą wartością są rodzina, dzieci, przyjeciele itp. Nie traktują innych jak plebsu tylko z tego powodu, że mniej zarabiają. Powiem Ci, że 90% na tym forum ludzi zarabia pewnie mniej od Ciebie ale są bardziej wartościowymi ludźmi z racji na kulturę osobistą, wykształcenie, fachowość i życzliwość dla innych.

Ostatnia edycja:

hawk70

New member
Widzę, że prawda boli i to na tyle, że aż się ręce trzęsą i nie są w stanie złożyć składnego zdania. A jeśli dobrze się domyślam i tłumaczę na nasze ten bełkot to twierdzisz, że nikogo nie obraziłeś. Otóż obraziłeś wielokrotnie (vide linki) i niektórzy Ci to nawet wypominali. A w poprzednim poście użyłem wręcz Twoich cytatów skopiowanych z Twoich postów.

Ostatnia edycja:

artek

New member
DO ADMINISTRATORÓW:

Jeżeli mnie zbanowaliście na kilka dni (bez podania powodu),

przypuszczalnie za zamieszczenie postów na 3 RÓŻNYCH forach O TYM SAMYM TYTULE, ale innej treści (chodziło o zaproszenie do wyrażania SUBIEKTYWNYCH opinii zwolenników RÓŻNYCH technologii z podaniem linku do innego wątku), to w przypadku "gad7":
  • brak kultury tego gościa i jego słownictwo
  • rozwalanie wątków i pisanie nie na temat
jest chyba powodem do jakiejś interwencji z Waszej strony - prawda?

Ru$lan

New member
gad7 skoro telewizory tylnoprojekcyjne sa takie złe to skąd ich ogromna popularnośc w Stanach ? No i dlaczego Sony zamierza wycofać się z produkcji telewizorów plazmowych, a zwiększyć podaż tv lcd i tylnoprojekcyjnych ?

Ostatnia edycja:

gad7

New member
Tego nie wiem, sam jestem ciekaw ale bez watpienia porozmawiam z ludzmi z usa i mam nadzieje ci odpowiedziec w tygodniu. Chyba nigdzie nie padlo z moich ust slowo zle kdf ale moge sie mylic a jesli tak przepraszam. Co do wycofania to sony zawsze podejmowalo dziwne decyzje ale to takie gadanie i nic wiecej, zobaczymy co przyniesie przyszlosc, przyklad hi8. A czy projekcyjne to chyba nie tylnoprojekcyjne?

Percio

New member
Może pomogę, otóż Sony, Samsung i inne marki inwestują w tylnoprojekcyjne bo sami do końca nie wiedzą co znich można wycisnąć. W przypadku plazmy albo posuwanie z technologią do przodu jest zbyt kosztowne, albo dokonali wszystko na co ich było stać. Inaczej sprawy się maja z 3LCD, DLP no i w LCD. Nowsze tylnoprojektowce mają LED backlighting, czyli są podświetlane diodami led które zapewniaja o 4, 5 x dłuższą żywotność (ok 20 000h), rozdielczość full HD przy cenie o średnio połowę tańszą od innych technologii, kąty diametralnie się zwiększają na korzyść odbiorcy, robią się cieńsze i nie długo też bedziesz mógł być trendy z tylnoprojektowcami Hihi. No moze nie dzis, ale za rok dwa na pewno. To technologia która wchodzi do europy, a już są opracowywane nowe modele z laserową projekcją tylną. Laser już jest, tylko czekać jak wejdą w życie. Oczywiscie chwyty marketingowe wezmą górę i gdyby nie to, to pewnie po nowym roku moglibyśmy się nimi bawic.

rogo4

New member
Witam
Mam pytanie do paru gigantów szczególnie do Hawk70. Jak podłączyć PC przez HDMI. Mam z leksza przestarzałą GeForce 5600 XT. Wyjście DVI .Kabel DVI-HDMI. Podłączam i nic nie ma na wejściu HDMI KDF 50 ".Jakby telewizor nie widział sygnału. Na wejściu dla PC jest sygnał oczywiście w okrojonym rozmiarze. Wyjście karty przez złącze DVI działa chyba poprawnie bo przez przejściówkę mogę podłączyć do typowego złącza PC w telewizorze

hawk70

New member
Szczerze mówiąc nie mam takiego problemu i nie za bardzo umiem pomóc. Po prostu podłączam laptopa tym kabelkiem i od razu mi działa na wejściu HDMI. Pomysły mam dwa. Albo trzeba coś ustawić w telewizorze we właściwościach gniazda HDMI (ale ja nie mam pomysłu co) albo raczej coś w karcie graficznej. Może masz ustawioną rozdzielczość, której nie da rady wyświtlić na TV (popróbuj z innymi rozdzielczościami) albo jak podłączasz TV jako drugi monitor do stacjonarnego trzeba "puścić" sygnał na właściwy monitor (u mnie w laptopie służy do tego kombinacja klawiszy Function i F4) lub we właściwościach ekranu ustawić aktywny monitor na drugi. Mam nadzieję, że Cię naprowdziłem chociaż na trop bo u mnie jak pisałem wszystko działało od razu bez kombinowania. Ew. wyjściem może też być próba poproszenia kogoś znajomego z innym kompem (najlepiej laptopem - bo mają one specjalną obsługę drugiego wyświetlacza) i spróbowanie czy to nie sprawa kompa. Jakby co jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy to mogę służyć swoim laptopem

Milo

New member
Problem

Mam mały problem byłem zdecydowany juz z ojcem na ten TV ale wczoraj kolega ojca widział ten TV i powiedział ze nie chciał by go za zadne skarby ponieważ praiwe nic nie widac gdy przesunie sie w bok trzeba siedziec tylko i wyłacznie idalnie na wprost co zaniepokoiło mojego ojca i teraz juz nie jest tak pewny zakupu moim zdanem to troche dziwne bo oficjalny kąt w poziomie to chyba 170 stopni a to przeciez nie jest mało owszem kąt w pionie jest maly bodajze 30-40 stopni ale nikt na stojaco nie oglada przeciez TV wiec prosił bym o opinie was użytkowników.Pozdrawiam

Kali

Member
Opinie o telewizorach 3lcd

Nie ma żadnego problemu przy ogladaniu w poziomie. Przynajmniej u mnie, jak się odsune na 2 m w bok nie widać żadnej różnicy w obrazie. Twój kolega z pewnośćia sprawdzał katy poziome stojąc przed tv. Jak wiadomo kąty pionowe to nie jest mocna strona kdf. Kiedy więć stał i przeszedł jeszce w bok nie dziwie sie że obraz był słaby.
Kdf 50" jest Ok, używam go w pokoju 25m2 z odległości 3,5 m z cyfry +.

hawk70

New member
Podpisuje się w 100%. Oglądam ten telewizor od kilku miesięcy. W życiu codziennym nie ma żadnego problemu. Mam pokój o długości 10 metrów i szerokości 0d 4 do 6 (w miarę nieregularny). Nie znajdziesz w nim miejsca, z którego źle widać. Inaczej to się przedstawia w salonie gdzie oglądasz z 1-2 metrów i zrobienie metra w bok robi dużą różnicę.

bejo123

New member
Zapytanie do użytkowników SONY KDF.
Czy zastosowanie Anteny DVB poprawi sygnał TVP 1,2,3 w stosumku do anteny analogowej i platformy Polsat (podobno zasięg nadajnika cyfrowego jest wystarczający)?
Czy i jak można sprawdzić przepracowany czas lampy w KDF-ie?
Pozdrawiam.

hawk70

New member
Co do tej anteny się nie wypowiadam bo nie wiem. Jeśli chodzi o sprawdzenie czasu przepracowania lampy to jest taka możliwość w menu serwisowym osiągalnym po wciśnięciu kombinacji klawiszy na pilocie (kiedyś w jakimś wątku to było).

euro

New member
menu serwisowe KDF

W stanie standby wciskamy:
i+
5
vol+
analog
telewizor sam się włączy i wejdzie w stan serwisowy
info od subzer0-działa na KDF 50'

artek

New member
HALO MILO - "wczoraj kolega ojca widział ten TV i ...........":confused:

A może by tak Twój ojcie z Tobą ocenili to samodzielnie (jeden woli żonę, drugi teściową). Najgorsze jest to (i z tym walczymy na tym i podbnych wątkach), że ogromna większość Polaków kieruje się stereotypami (opinia o dawnych tylnoprojektowcach), sugestiami sprzedawców (często stronniczych lub/i niedoinformowanych), modą (jeżeli nowy TV, to lcd/plazma) i szumem medialnym (owych kątów nikt nie ukrywa, ale trzeba oceniać cechy produktu w odniesieniu do własnych warunków i nadawać im rangę ważności).

Więc pójdźcie do sklepu (wcześniej poczytajcie te kilka wątków na tym forum), popatrzcie, posprawdzajcie (wcześniej wiedząc, co chcecie skontrolować), a najlepiej weźcie do domu (ponegocjujcie w sklepie). Wtedy okaże się, czy "te marne kąty" w ogóle Was interesują ze względu na układ pokoju.

Mój starszy brat (o którym pisałem) nie mógł uwierzyć po prezentacji we wszystko co zobaczył (a wcześniej w cenę!). Tyle tylko, że najpierw wcale nie chciał niczego oglądać i słuchać:D, bo "on słyszał, że jego kolega słyszał od sąsiada takiego sprzedawcy, któremu mówił inny kolega..........."

Do góry