SternQuest
New member
Subwoofer podpinasz pod gniazdo z oznaczeniem "subwoofer"
Nie podpinasz go kablem głośnikowym ponieważ większość z nich posiada własny zasilacz napędzający głośnik niskotonowy.
Znalazłem czyli jest to przewód tzw. chinche? 3 wtyczki w tym przypadku?
Bardziej jestem nastawiony na markę ONKYO, pierw myślałem o zakupie:
1. TX-SR507,
2. TX-SR577,
3. TX-SR-607,
4. TX-SR-608.
A teraz wybieram pomiędzy TX-NR609 a TX-NR616.
Jak się na nich słucha muzyki?
Panowie, a czy przypadkiem z tego co pamiętam 609-tka nie borykała się z pewnymi problemami? Były to chyba szumy w kolumnach przy cichym odsłuchu i w pewnych seriach padające płytki HDMI?
Panowie, a czy przypadkiem z tego co pamiętam 609-tka nie borykała się z pewnymi problemami? Były to chyba szumy w kolumnach przy cichym odsłuchu i w pewnych seriach padające płytki HDMI? Ja mam 608 i jestem zadowolony, do tego chyba jako ostatni z aluminiowym frontem a nie z tworzywa. Osobiście, to jak chcesz w dobrej jakości posłuchac audio, to nie proponuję żadnego z tych modeli. Onkyo jest świetne w kinie i niech tak pozostanie, bo to są sprzęty kinowe. Jak chcesz muzykę w dobrej jakości to dokup wzmak stereo. Można tez za dobre pieniądze wyrwać. Na 608 tez muzyki przyjemnie posłuchasz, tylko trzeba w miarę dobre kolumny podpiąć. Wczesniejsze serie 7xx miały pre out ( teraz chyba już brak), więc tez dobry pomysł żeby w przyszlości podeprzeć się dodatkowym wzmacniaczem stereo. Na allegro widzę Onkyo 708 za niecale 1100 zł.