Onkyo tx-rz800 proszę o pomoc :(

pieniążek1

Active member
Bez reklam
Witam koledzy...otóż kiedy słuchałem Spotify przez ps3 przypadkowo moja dziewczyna nacisnela przycisk na pilocie NET...jak wiadomo przelaczylo się na Net lecz kiedy powrocilem do sekcji game1 zniknął dźwięk.przestal wykrywać głośniki...włączyłem z powrotem na net na wyświetlaczu pokazało się że mam podłączone 7.1 a mam podłączone tylko 2.0 i tak też jest ustawione w amplitunerze...obraz jest a głosu nie ma...czyżby coś się spalilo...nie wiem już co mam z tym zrobić...zero dźwięku...macie jakieś sugestie,proszę o pomoc...z góry dziękuję...:(

piechu

Member
Bez reklam
Nie panikuj, jesli nie potrafisz wrócić do poprzednich ustawień z tego poziomu to spróbuj skalibrować sprzęt od nowa. Poprzez zmianę zródła dzwięku na pilocie nie da się niczego spalić

pieniążek1

Active member
Bez reklam
Kalibruje cisza z głośników...zero dźwięków kalibracji...nic się nie dzieje...front left now measuring i tak już od 15 minut...nic nie grzebalem i czar mar wyskoczył...przejdę już chyba tylko na stereo bo mnie w kur...te amplitunery bo to już nie pierwszy ampli który mi nawala lub czaruje...czary mary

Ostatnia edycja:

piechu

Member
Bez reklam
pozostaje jeszcze reset mikroprocesora (sprawdź w instrukcji procedurę) a jeśli reset nie pomoże to spróbuj podłączyć kolumny pod inne terminale

pieniążek1

Active member
Bez reklam
Podlacze pod inne terminale reset nic nie daje i kalibracja po nim też...innych terminali nie wykrywa też...tak jakby poszły końcówki albo ch...wie co go boli...drugie onkyo drugi problem...już nigdy więcej...

Ostatnia edycja:
Jeśli "reset" fabryczny i kalibracja od nowa sprzętu i cały proces nie pomorze to lipa chyba musisz serwis odwiedzić :(

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piniązek masz pecha ja mam 3 Onkyo i jeszcze żadne nie padło, a teraz to tak troszkę dziewczyna się przyczyniła , nie mówię że jej wina na 100% ale jakby nie nacisnęła to pewnie nic by nie było.. to tylko sprzęt czasem zawodzi, a że denerwuje to już inna bajka.. O ile to jest awaria a nie coś co przełączyło pracę urządzenia w inny tryb..

Henry

Active member
Bez reklam
Piniązek masz pecha ja mam 3 Onkyo i jeszcze żadne nie padło, a teraz to tak troszkę dziewczyna się przyczyniła , nie mówię że jej wina na 100% ale jakby nie nacisnęła to pewnie nic by nie było.. to tylko sprzęt czasem zawodzi, a że denerwuje to już inna bajka.. O ile to jest awaria a nie coś co przełączyło pracę urządzenia w inny tryb..
Lolek, a jakie modele miałeś poprzednio?
Też z górnej półki?

pieniążek1

Active member
Bez reklam
A czy przypadkiem nie przełączyło Ci się dodatkowo na Zone 2 czy coś takiego?

nie przelaczylo sie...poza tym resetowalem go takze powrocolby do fabrycznych ustawien...po prostu obraz jest a glosu zero nawet przy kalibracji nie specyficznych dzwiekow pomiaru tak jakby koncowka sie spalila albo co...kiedy przakaldam na inne terminale tez cisza...

Lolek,po prostu mam chyba pecha...jestem wsciekly...nie ma dnia zebym czegos nie sluchal,gral lub ogladał...nic nie pomaga...pojedzie do serwisu...gwarancji juz chyba nie mam ale musze sprawdzic czy jest na rok czy na dwa i nastepnym razem na pewno kiedy bede cos kupowal biore na piec lat bo takie czasy juz chyba nastaly ze warto ja dokupic :) ... przelaczyla na net i cisza jakby go "pierdalnał"obuchem....

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Spokojnie, może to jakaś pierdoła związana z softem ;)
Kiedyś w Denku miałem sytuację, że po przełączeniu na radio internetowe ampli "zgubił" dźwięk.
Wystarczyło wgrać orpogramowanie od nowa, niestety na poziomie serwisu i wszystko wróciło do normy ;)

pieniążek1

Active member
Bez reklam
Spokojnie, może to jakaś pierdoła związana z softem ;)
Kiedyś w Denku miałem sytuację, że po przełączeniu na radio internetowe ampli "zgubił" dźwięk.
Wystarczyło wgrać orpogramowanie od nowa, niestety na poziomie serwisu i wszystko wróciło do normy ;)

tez mam taka nadzieje...ogarne temat... :) swiruje tez z ikonkami na wyswietlaczu caly czas sie pali znaczek dolby na zielono...moze masz racje i dostał pierdolca...tylko why me? ;)

cezary69

New member
Bez reklam
A odłączałeś przewód zasilający? Odłącz i odczekaj z 10 minut czasem najprostsze rzeczy potrafią zdziałać cuda :)

pieniążek1

Active member
Bez reklam
A odłączałeś przewód zasilający? Odłącz i odczekaj z 10 minut czasem najprostsze rzeczy potrafią zdziałać cuda :)

tez probowalem ale krocej...spróbuje jeszcze raz na dluzej moze faktycznie...odlaczylem na 15 min i to samo...nic welcome serwis...a moj poczciwy sony 2400es gra u siostry i nawet sie nie zająknął...taki prezent jej zrobilem :)

Ostatnia edycja:
Do góry