Ja głównie Hdr, DV, i konsole. Chciałbym pierw zrobić rozeznanie gdyż pamiętam jak rok temu mialem przez moment sony xh90 i tam odpaliłem tryb kalibracji netflix i kolory były takie wyorsne, może to naturalne ale mnie cholernie nie pasowało. Dlatego może że jestem przyzwyczajony do nasyconych kolorów kolorów samsungów. Stąd moje pytanie o to co zyskam gdyż 800 zł wywalić na kalibracje, nie sztukaNa zdjęciu się nie dopatrzysz niczego, musisz to zobaczyć na własne oczy. Najlepiej jak ktoś ma możliwość zobaczyć najpierw na ustawieniach kopiuj/wklej z tego samego modelu a potem po kalibracji na własnym egzemplarzu. Widząc jak jest po kalibracji to bym jej nie wykonywał ponownie dla samego oglądania kablówki,satelity itp.. Cała magia obrazu to HDR/DV, Bluray, konsola to wtedy tv pokazuje co potrafi, zapewne jeszcze lepiej to wygląda na telewizorach wyższej klasy.
No tak , z nimi się kontaktowałem . Nie wiedziałem że jest taka możliwość rezygnzcji. Podobno G1 się fajnie kalibruje , chyba się skuszeZamów sobie kalibrację u Skal…Tv , tam masz możliwość rezygnacji bez ponoszenia kosztów jak nie zauważysz różnicy. Tylko w taki sposób się przekonasz czy jest różnica.