Jak mam oleda, miałem oleda i będę miał kolejnego też Oleda.
Na żadnym nie wypaliłem powidoków.
Jak ktoś ma grać codziennie po 5 godzin w gry i oglądać przez następne 8 godzin tylko TVN 24 i latać co chwila w stresie do telewizora sprawdzając powidoki - to szkoda zdrowia.
Oledowy - mądry głos, gratuluję !
Mam plazmę, ale z najnowszych serii, gdzie temat wypaleń już ich w zasadzie nie dotyczył. Jak technologię OLED również udoskonalą to chętnie kupię taki TV.Witam,
Jeszcze dekadę temu wszyscy kupowaliście (przepraszam większość z Was) PLAZMY i wszyscy wiedzieli po wadach tych matryc a jednak KUPOWALIŚCIE na potęgę za kilkanaście ładnych tysięcy PLN i nikt nie narzekał.A dzisiaj temat matryc OLED jest dużo lepiej zabezpieczony przez producenta przed wypalaniem i powidokami daje prawie perfekcyjny obraz to większość jęczy, płacze, szlocha i ujada.Wytłumaczcie mi ten fenomen bo nie jestem wstanie zrozumieć tego pisowskiego podejścia.......
Za wczasy na Dominikanie wydajecie 30 tys. za 14 dni a żal wam 12 tys. na 65" OLEDa z gwarancją 24 miesięcy..........
Teraz LCD Sony 65ZD9 jest już w cenie około 10 tys. miłego oglądania i nie straszcie konsumentów..................................................
Pozdrawiam
oled1974
p.s.
Pytanie jest proste: czy na OLED'ach wypalają się powidoki?
Tak, ale ten wątek nie ma tytułu "Czy to wolny kraj czy już nie", nie dyskutujemy tu także o gustach. Pytanie jest proste: czy na OLED'ach wypalają się powidoki?
A u Ciebie się wypalają ?
No nie, znowu się zaczyna ?!?. Co to ma znaczyć***?!. Rozumiem, że jak jemu się nie wypaliło to innym też się nie wypali ?! albo odwrotnie ?!?Czy u Ciebie się wypalił OLED ?
Jakoś wcześniej tak nie pisałeś tylko, że nikt nie zmusza do zakupu OLED'aCzy są podatne - tak piszemy to każdemu kto deklaruje ilość grania czy oglądania TVN24.
W Polsce sprzedano najwięcej Skody Fabii - czy to oznacza, że nie mają wad ?!?.LG sprzedało 1.800.000 , w tym roku będzie prawie 3 mln.
Tego to w ogóle nie chce mi się komentować.I nie widzę tragedii i rozszarpywania ran, oprócz tych co nie mają Oleda i nigdy nie mieli.
Brawo Oni.
Jakość OLED'a jest dla mnie rewelacyjna, czerń przerosła mistrza. Dlatego wybór padł na OLED'a. Skąd wiem ?! bo mam znajomego, który prowadzi sklep RTV i zawsze jak coś wychodzi "ciekawego" to sobie porozmawiamy/pooglądamy. W przeciwieństwie do Ciebie, powiedział mi, że co do jakości to nie ma czego się czepiać / zresztą to widać***/ ale przestrzegł mnie, że mogą być problemy jeżeli długo będę oglądać jeden program np.TVN24 po 5h dziennie. Dlatego szukałem potwierdzenia na tym forum.modelk56 - napisz proszę jakie masz własne doświadczenie z oled TV ?
P.S.
Znowu te gwiazdki.
Albo ja Ciebie nie zrozumiałem albo Ty mnie. Te gwiazdki nie oznaczają przekleństw tylko jak pisze post to czasami nie wiadomo czemu same się dopisują ?!?.Po prostu nie rzucaj tyle mięchem. Wiem, że miało być idealnie, ale znowu nie jest, taki świat.
przestrzegł mnie, że mogą być problemy jeżeli długo będę oglądać jeden program np.TVN24 po 5h dziennie. Dlatego szukałem potwierdzenia na tym forum.