Oczywiście tylko , że w takim wypadku to jest konwersja na zwykły Hdr 10 bez plusa . Jeśli to był twój sposób na testowanie Dolby Vision to zazdroszczę wyobraźni , bo tak tylko zobaczyć można zwykły Hdr ... Nie ma opcji aby obraz Dolby Vision konwertować na Hdr 10 plus... Dochodzę do sedna Dolby Vision mogłeś widzieć tylko oczami wyobraźni .
Jak napisałem wcześniej nie wnikam co Samsung robi przy materiałach z DV, ważne jest, że efekt jest fantastyczny i chwała mu za to, że daje możliwość pełnej ingerencji w ustawienia HDR (działa również w trybie ECO !)
Oglądając ten model w jego maksymalnych ustawieniach czy tam jak piszesz możliwościach nie postałby u mnie ani dnia.
Tutaj jest największy problem osób, które nie mają pojęcia jak poprawnie powinien być ustawiony TV LCD.
Wróżysz z fusów i wyciągasz absurdalne wnioski, a osobiście nie posiadasz danego modelu w domu ale chwilę wcześniej piszesz, że tylko w domowych warunkach można dobrze ustawić, przetestować dany model.
Zapewniam Ciebie, że lubię "najlepsze ogórki i najpiękniejsze córki ogrodnika"
Podejmij rękawice, podaj link do materiału z YT z DV wybierz scenę taką wg Ciebie pokazującą najlepsze cechy DV (podaj czas) i zrób fotkę najlepiej jak potrafisz (tylko zamieść ją w pełnym rozmiarze do pobrania -potrafisz ?) ja zrobię to samo.
@Manarino niestety nie masz racji, bierz OLED`a pod pachę i zapraszam.
Podejmij rękawice, podaj link do materiału z YT z DV wybierz scenę taką wg Ciebie pokazującą najlepsze cechy DV (podaj czas) i zrób fotkę najlepiej jak potrafisz (tylko zamieść ją w pełnym rozmiarze do pobrania -potrafisz ?) ja zrobię to samo.
@Manarino niestety nie masz racji, bierz OLED`a pod pachę i zapraszam.
Wypalenia i mocne odbicia zniechęciły mnie do tej technologii ale gdyby nie Q90T musiałbym z tym się pogodzić.
To z innego strimingu, który ma DV.
Wykup sobie prime video ,potem porownaj ten sam material z wlaczonym hdr10+ i wylaczonym ,czyli w wersji zwyklego hdr10 (wylaczenie hdr10+ chyba jest mozliwe w samsungu).Jak przeprowadzisz takie doswiadczenie to powrot do dyskusji z Toba na temat DV i rodzajow HDR bedzie mial jakis sens.
Odpowiedź jest banalnie prosta, nie wiesz ? wiedzą to nawet dzieci :
Bo technologia OLED jest najlepszą technologią (mającą jednak swoje wady)
Musi być też cała reszta świetna jak sam panel, a tak często nie jest.