SDman
Banned

A Ty widziałeś? Mnie ledy nie interesują. Jak będę chciał kupic kombajn do wszelakich treści, to zainteresuje się ledami. Do kina domowego zdecydowanie wybieram oleda, bo to jakość, której led jeszcze długo nie osiągnie.
Wrzuciłeś marne zdjęcie które nie mówi nic , poza tym że z prawej strony widać pomarańczową poświatę .
Kupiłeś leda wartego 3.800 zł, nastukaleś ustawień na oko i próbujesz walczyć z najlepszymi flagowymi oledami na rynku.
Nawet nie było Cię stać ( mam na myśli gest) by zorganizować sobie profesjonalną kalibrację.
Tacy spece , jak Ty sam .
Zapytałem , czy kalibrujesz profesjonalnie telewizory profesjonalnym sprzętem do tego przeznaczonym wartym krocie ?
Nie potwierdzileś , więc nie zajmujesz się tym .
Z Twoich postów wynika , że przez ostanie kilkanaście lat miałeś tylko 2 telewizory . Co to oznacza, każdy widzi .
Ma ujmę. Nie posiada kapitalnej smolistej czerni jak oled a tym samym takiego kontrastu .
Twoj led ma lepszy anty refleks , lepsze skalowanie i napewno nie pojawią się na nim powidoki . I tutaj jego przewaga się kończy, choć nie są to aspekty wpływające na jakość obrazu samą w sobie danego modelu .
Posiadasz leda ze średniej półki cenowej , bo 3.800 Pln za 55 cali to właśnie ten przedział , z bardzo dobrym obrazem , który według Ciebie jest fantastyczny .
No nie jest, nie moze być.
Nawet nie skalibrowaleś go profesjonalnie .
Wrzuciłeś jakieś ram.marne zdjęcie, którew zasadzie nie mówi nic . Widac tylko na nim z prawej strony faktycznie jakis pomarańczowy pas czy tam odcień.
To jest ten fantastyczny obraz ?
Powtarzasz się, a jeżeli oceniasz obraz na podstawie zdjęcia to jesteś faktycznie
SUPER SPECJALISTĄ i kalibrację musisz mieć koniecznie, Tak jak wielu moich znajomych audiofili.
Muszą mieć ten najdroższy to, że nie gra to wcale, to już szczegół, ważne, że kosztował.
Tak jak dla Ciebie kwitek z kalibracji ważne aby był, mnie nie jest potrzebny.
Pisze to gość, który ustawia parametry obrazu w tv na oko.. no mistrz![]()
No tak przecież nie wszyscy muszą wiedzieć o profesjonalnych wydaniach BR z planszami testowymi, które bez najmniejszych kłopotów wystarczają aby dobrze fabrycznie skalibrowany TV dostroić idealnie.
Oczywiście jak ktoś ma kasę może sobie profesjonalną kalibrację zamówić -bo ta niebieska

Ostatnia edycja: