Nie wiem co to "BR"Jak i BR Samsunga![]()
![]()
Testowałem te same płytki w formie "normalnej" i dobrych flac'ów, różnic tak wielkich nie ma
Wiesz, wieszNie wiem co to "BR", BD jest wykorzystywany w 90% jako transport,
sprawdza się znakomicie.
Być może niektórzy wolą nowsze technologie, dla mnie osobiście płyta ma wyższą wartość, może sentymentFajny test i fajnie napisane, różnic nie ma wcale, co więcej przy lepszej jakości DAC`a szala przechyla się na korzyść Flac![]()
Witam,
wiem, wiem to podaj koledze model odtwarzacza strumieniowego, który to zrealizuje.
Pozdr.
a chociażby CA NP30 który posiadam, nawet nie wiem gdzie jest pilot, wszystko sterowane z telefonu/tableta przez Cambridge Connect (wcześniej stream magic). Radio internetowe, biblioteka flac-ów z dysku sieciowego, USB dostępne z monitorka, , nawet po wifi flaki 96/24 gra...
na alle ktoś za tysiaka sprzedaje
zapewne większość producentów tego rodzaju urządzeń udostępnia bezpłatne aplikacje
robiz a tak z ciekawości zapytam czy pliki hi-res 24/ 192 ,32/192 obsłuży ten Rotel ?
Witam,
raczej już sprzedał, to trochę dublowanie DAC`a, dajemy dużo kasy i mamy
2 średniej jakości DAC -bez sensu. 100% wolałbym rasowe urządzenie chociażby
Audio-gd DAC NFB-1P i cokolwiek jako transport.
w momencie sterowania telefon musi być połączony z wifi a aplikacja uruchomiona - to jakby oczywisteAle i tak mało o sterowaniu ze smartfona, czy telefon musi być cały czas połączony wifi +
aplikacja ? Czy mogę w telefonie poprzez aplikacje CC wybrać dysk sieciowy, na nim katalog z albumem uruchomić 1 utwór po czym wyjść z apki i rozłączyć, wifi, a strumieniowiec odtworzy mi cały album?
To mnie najbardziej ciekawi.
Pozdr.
w momencie sterowania telefon musi być połączony z wifi a aplikacja uruchomiona - to jakby oczywiste
Poprzez aplikację w telefonie możesz przeglądać zawartość dysku sieciowego oraz USB jeśli podpięty
Po uruchomieniu utworu, katalogu, playlisty możesz wyłączyć aplikację i wifi w telefonie a urządzenie odtworzy to co wu zadałeś
O to mnie zainteresowało, o takie rozwiązanie zawsze mi chodziło -ciekawe czy inne (tańsze) strumieniowce też tak mogą -czas się zagłębić. Może ktoś się wypowie kto ma coś tańszego ?
Dzięki za odpowiedź.
Pozdr.
Raczej większość strumieniowców, nawet tych tańszych jak Pioneer N30/50 , yamaha cd n301 /n50 maja mozliwośc sterowania smartfonem . W pionierach po wifi, a w Yamahach jest ich specjalna aplikacja, co ponoc działa bez konieczności wifi.
Tak ale musi być tak jak napisał @eddielublin -to idealne rozwiązanie chyba Denon DNP-730AE
też to ma, a to najtańszy odtwarzacz strumieniowy, więc tak czy siak wolałbym różnice na dobrego DAC`a wpakować.
Osoby zasobne w kasę maja mniejszy problem
Pozdr.