Zwał jak zwał ja powiem szczerze byłem tam zapraszany powiedzmy jakieś 2 miesiące temu i byłem bardzo sceptyczny bo wiedziałem jacy tam mogą być ludzie to znaczy mam na myśli ich pogląd na muzykę i na to jaki oni posiadają sprzęt.. jak i wszystko co z tym jest związane.. więc nie bardzo się czułem że będę mógł z nimi podyskutować.. bo co by nie mówić patrząc jaki ja mam sprzęt, a jaki niektórzy ludzie tam mają sprzęt to .. szkoda gadać.. ale pomimo tego ja tam nie czuje się jakoś odrzucony czy wyśmiewany itp.. niektórzy ludzie mający sprzęt w cenie dobrego Mercedesa (mam na myśli tych co ich uwaga skupia się wyłącznie albo prawie wyłącznie na stereo i nie oznacza że u każdego stoi sprzęt w cenie dobrego auta) naprawdę są normalnymi ludźmi potrafiącymi mieć dystans do tego wszystkiego, potrafią doradzić bo testują "tonami" sprzęt, a to co ich łączy to jakość muzyki i chęć podnoszenia tej jakości do maksymalnych wyżyn. Na swój sposób żyją tym hobby .. może to nie koniecznie jest moje "życie" ale lubię muzykę i lubię słuchać ludzi co mają do powiedzenia, którzy tę pasję uwielbiają.
Podam taki bardzo prosty przykład gdybym tutaj napisał że wziąłem dwa kable zasilające Enerry (mając oczywiście co innego niż mam dzisiaj) za 18 tys wyjściowo to 98% ludzi by zaraz pisało wiadomo co.. tam Gość bierze te dwa kable , płaci kaucję i wszyscy pytają się jak to gra w jego systemie , odpowiada na pytania na forum jak i na priv, wszystko jest tak normalne jak byśmy rozmawiali o kablach za 4 tys zł.. bo nie ta kwota w tym wszystkim jest najważniejsza tam tylko to jak te kable grają w jego systemie i jak są chwalone patrząc cena - jakość... i jak potrafią kable o wiele droższe zagrać słabiej niż nasze Made in Poland..
Bipo tak jak napisałem uważają wszystkich bez względu na posiadany sprzęt... i to jest fajne.. natomiast co do testów kabli to wiesz to co ja bym chciał sprawdzić to nie do tego co mam w domu.. bo nie byłoby sensu tego podłączać.. jak przyjdzie pora o ile przyjdzie to wtedy tak.. kilka juz tych kabli sprawdziłem z Accu, Audioanalog, Pass-em,Dynkami, SF, B&W, Trianglami, a na resztę być może przyjdzie czas..
A odnośnie kabli to wiesz posłuchałem się Kolegi z forum, którego lubię tj. Krzysiekradio i tak jak sobie obiecałem i napisałem kiedyś, że odnośnie kabli koniec tutaj z pisaniem.. szkoda mojego czasu i przede wszystkim zdrowia. Wklejam zdjęcia i tp. bo 2% ludzi interesuje to tutaj i dla tych ludzi to robię bo pewnych kabli zdjęcia ciężko w sieci znaleźć poza kilkoma lipnymi.. które nic, a nic nie oddają tego jak wyglądają w rzeczywistości.
A co do testów to tak jak wiele razy pisałem nie umiem tego nazywać co słyszę aczkolwiek w ostatnim czasie kilka osób wiele tych ochów i achów mi tłumaczyło co to jest
i jak testerzy to rozumieją.. ale powiem szczerze ja i tak jak kiedyś jeszcze będę coś testował z kolumn czy też z elektroniki to nie będę tego używał - chyba to nie moja bajka mimo, że naprawdę dźwięk lubię..ale ja inaczej do tego podchodzę niż oni.. dla mnie pomimo jak lubię to jest jedno z kilku hobby i tym się różnię od wielu z nich.. którzy tak jak napisałem żyją muzyką. Bo jak nazwać ludzi którzy poświęcają swój czas na testy - robią to za darmo (przy okazji wybierze kabel dla siebie) ale tak czy siak częściowo robią to dla innych i np w przypadku kumpla ma tych kabli u siebie na testach za ponad 80 tys złoty.. tylko On to Kocha - tylko ja to rozumiem w przeciwieństwie do wielu innych..