Testu nie przechodzą nośniki, które mają wolniejszy zapis od ok 12MBajtów/s. Więc karty SD z reguły żadne nie przejdą bo choćby czytnik je ogranicza. Czy dany nośnik nadaje się, można na PC sprawdzić programem ATTO benchmark. Mnie się udało dobrać dwa 16G pendrivy (jeden Sandiska drugi GoodRam) które działają ok. Obydwa zapisują około 12-13MB/s dla dużych bloków. Uwaga na sprzedawców allegro często oszukują i podają transfery odczytu jako zapisu lub w ogóle kłamią w opisie(ja się nadziałem). Odczyt jest z reguły dwukrotnie szybszy lecz to czas zapisu jest newralgiczny dla PVR Samsunga. Tak wynika z moich testów. Co ciekawe na obydwu penach test uruchomiony z automatu nie przeszedł, natomiast ponownie uruchomiony z menu Media->tools->test wydajności - przeszedł pozytywnie i TV zaakceptowało pendrivy. Na jednym jednak podczas odtwarzania zapisanych programów, czasem na ułamek sekundy przycina się dźwięk (zwłaszcza gdy są to głośne krzyki lub muzyka i nie na każdym nagraniu - zależy widocznie od bitrate'u). Drugi działa bez żadnych zastrzeżeń także w HD.
Żeby nie walczyć z dobieraniem pendriva lepiej chyba kupić przenośny dysk twardy zasilany z USB. Ma niestety wady - jest droższy, burczy lub szumi i nie jest taki kompatkowy w podłączeniu jak pendrive.
Korzyści z przejścia na wersję 3009 są takie że przestaje działać PVR . Ja więc zostałem przy 3007.1 i tak już pewnie zostanie do śmierci tego sprzętu bo z PVR korzystam i zamierzam korzystać.
Żeby nie walczyć z dobieraniem pendriva lepiej chyba kupić przenośny dysk twardy zasilany z USB. Ma niestety wady - jest droższy, burczy lub szumi i nie jest taki kompatkowy w podłączeniu jak pendrive.
Korzyści z przejścia na wersję 3009 są takie że przestaje działać PVR . Ja więc zostałem przy 3007.1 i tak już pewnie zostanie do śmierci tego sprzętu bo z PVR korzystam i zamierzam korzystać.
Ostatnia edycja: