Telewizor Samsung UE37C6500 firmware 3006
Zrobiłem wszystko jak podano wcześniej i rzeczywiście mam funkcję nagrywania.
Gdy wciskam klawisz MEDIA.P wchodzę na stronę Media Play. Wcześniej były tu 4 ikony związane z odtwarzaniem różnych mediów, teraz po zmianie doszła piąta ikonka 'Nagrane prog. TV'.
Gdy podłączam urządzenie USB mogę je przetestować lub sformatować.
Niestety testu pozytywnie nie przeszły karty SD podłączane przez przejściówkę. Jedna karta SD starego typu 2 GB, druga nowego typu SDHC 16 GB. Tak samo negatywnie przeszedł test pendrive 4 GB. Pamięć poniżej 1 GB jest od razu odrzucana i pojawia się komunikat, że pamięci poniżej 1 GB mogą służyć tylko do odczytu.
Pamięć, która nie zalicza testu może być sformatowana, jednak zaraz po sformatowaniu (a więc i usunięciu z niej wszystkich danych) i tak jest automatycznie testowana. Na koniec pojawia się plansza: Test wydajności urządzenia. Urządzenie nie umożliwia nagrywania ani korzystania z fun. Timeshift. Zalecane użycie dysku twardego USB.
I jeszcze jedno, tak sformatowana przez telewizor pamięć nie jest widoczna w komputerze, należy ją ponownie sformatować.
Mam dwa pytania. Czy komuś udało się pozytywnie przejść testy z pamięcią typu flash (karty SD lub pendrive) ?
Jakie korzyści daje aktualizacja firmware do najnowszej wersji 3009.2 ?