Witam. Piszę w temacie pierwszy raz. Jestem szczęśliwym posiadaczem 46F6500 zakupiony w Morele w Warszawie. Mam kilka pytań i wątpliwości więc napisze wszystko w jednym poście. Temat przeczytałem do 200 setnego postu w wolnej chwili dokończę cały
1.
Jakiś czas temu telewizor pobrał aktualizacje 1118. Czy jest to najnowsza aktualizacja ?
Po aktualizacji aplikacja YouTube bardzo straciła na jakości obrazu. Wcześniej przed aktualizacją filmy był ostre obecnie są słabej jakości.
Filmiki teledyski i inne materiały w jakości 1080p są wyświetlane w mniejszej rozdzielczości, myślę że 720p lub mniej.
Nie widzę nigdzie opcji do zmiany rozdzielczości i wydaje mi się takiej nie było. Wcześniej wszystkie filmy z jakością fHD były w takiej rozdzielczości odtwarzane z automatu.
W czym tkwi problem.
Aplikacja YouTube ma numerek wersji 1.002 z września 2013 i nie widzi żadnych nowych. Czy jest to najnowsza wersja ?
2.
Czy można pozbyć się efektu przycięcia podczas odtwarzania filmów fHD z komputera przez kabel HDMI ? - Oczywiście podczas Motion Plus ustawionego na Płynny Czy warto kupić jakiś dobry droższy kabel HDMI - jakie polecacie ? Sporo gram na telewizorze więc może warto zainwestować.
3. Czy jest jakiś sposób by poprawić jakoś i siłę sygnału którą dostarcza Vectra. Często sprawdzam w opcjach dekodera miernik sygnału i bardzo często spada z bardzo dobra do dobra czyli około 60%
Są tam różne opcje do zmiany np.
Częstotliwość Mhz - 746.000
Symbol Rate (MS/s) - 6.875
Modulacja 256 QAM
4. Podczas podłączenia telewizora do komputera jakich ustawień najlepiej używać
Chodzi mi o opcje obrazu i zaawansowane. A może tryb gry ?
5. Co to za opcja w ustawieniach Systemu Anynet+ (HDMI-CEC) - czy ma być ON czy OFF ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.