TV mam już drugi rok (55 cali, jeśli to ma znaczenie) i nigdy nie robiłem aktualizacji. Mam takie pytania:
1. Czy TV po aktualizacji, będzie odtwarzać pliki .mkv z kodekiem h265? Teraz odtwarza tylko h264.
2. Jak nagrać coś na dysk zewnętrzny czy USB, żeby później to odtworzyć na komputerze?
3. Czy TV wspiera 5.1 po kablu optycznym?
4. Jest sens kupować myszkę i klawiaturę do tv celem przeglądania internetu ?
Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
1. Raczej nie - tą funkcje mają tv wypuszczone rok później i raczej nie dadzą tej funkcji starszym modelom, inna sprawa że ten tv ma 2 rdzeniowy procek a nowsza generacja 4 rdzeniowy.
2. Nie ma takiej możliwości, bo nagrania są zabezpieczone DRM, jedynie możesz wgrać custom frimware SammyGo, ale ja się tym nie bawiłem, więc sam doczytaj co i jak
3. Wydaje mi się że wspiera.
4. Absolutnie nie ma, bo przeglądarka to żółw, jak masz telefon z androidem ściągnij sobie apke do "pilota przez internet", będzie można pisać na telefonie i przesyłać tekst do tv bez potrzeby używania pilota. Co do myszki, to pilot dołączony - z touchpadem w zupełności wystarczy, bo myszka jest bezsensownym wydatkiem. Plus apka TV cast i połączenie apki youtube w telu i tv i naprawdę nie ma sensu z niewygodną klawierką czy myszką.