Kolego lolek. O ile właściwie tylko Sony wgrywa Cinavię na swoje płyty (inni wydawcy robią to sporadycznie), o tyle wszystkie stacjonarne odtwarzacze blu-ray, są w nią obowiązkowo wyposażane. A dzieje się tak już od ponad dwóch lat. Dziś już nie kupimy nowego odtwarzacza blu-ray bez Cinavii.Ja jakiś czas temu czytałem że podobno ma być tak że wszystkie odtwarzacze stacjonarne od nwości będą musiały mieć Cinavie "wbudowaną" już jest bardzo dużo odtwarzczy od nowości z tym ustrojstwem od momentu zakupu.
Firma Arcsoft producent znanego i bardzo dobrego playera na PC kończy wsparcie dla swojego produktu.Plotki na forum mówią że Cinavia się do tego przyczyniła , bo ludzie wybrali inne odtwarzacze które nie wspierały Cinavii.
A to ciekawe. I znów zaczną się walki.czytałem natomiast i w salonie Sony też to słyszałem że pracują nad ulepszeniem tego ustrojstwa - zobaczymy...
No właśnie. I to jest dziwne.... Producenci tracą od ciula .....
Na naszym forum również. Już nie raz pisałem, aby dać sobie z tym spokój. Cinavii nikt nie przeskoczy. Być może wynika to stąd, że ludzie nie bardzo są zorientowani w temacie i wydaje im się, że to takie proste. Ale jeśli naprawdę komuś na tym zależy, to pozostaje (jeszcze) jedynie rynek wtórny. Innej opcji nie ma. No. Chyba że PC.... na kilku forach ja czytałem ludzie co jakiś czas pytają się co zrobić żeby można było oglądać...
Oczywiście proces przegrali. Ale mimo to, program jest dalej rozwijany i działa w najlepsze.
To w końcu ten program nadal działa ?
Dla tych co nie mają PC lub starszego Blu-ray,nie wystarczy podpiąć dysk zewnętrzny czy pendrive'a do TV... ?![]()