negatyw001
Member
Ale przecież nvidia ma w ustawieniach możliwość ubijania procesów w tle. Ustalamy ilość wątków w tle nawet. Czy to nie wystarczy, tylko muszą być jakieś dodatkowe apki?
...Co ciekawe po odpaleniu kilku aplikacji wraz z Kodi, żadna nie jest ubijana. Urządzenie ma tylko 2GB ram. Shield (3GB) z odpalonym Kodi i Netflixem, po przejściu np w ustawienia potrafi ubić Kodi. Coś multitasking nie udał się Nvidii choć to raczej problem większości urządzeń z Androidem...
Ostatnio zainstalowałem dodatek Venom. Wyszukuje więcej źródeł niż The Oath. Ma możliwość wchodzenia w nasze pliki w chmurze. Wyszukane źródła są opisane w czytelnijszy sposób, można nadać DV i HDR wyższy priorytet.
Z innej beczki kupiłem ostatnio Firesticka 4k max, żeby zabierać go na delegację. Po wywaleniu bloatware od Amazona i instalacji "normalnego" launchera i klawiatury urządzonko przyjemnie się użytkuje.
Ale przecież nvidia ma w ustawieniach możliwość ubijania procesów w tle. Ustalamy ilość wątków w tle nawet. Czy to nie wystarczy, tylko muszą być jakieś dodatkowe apki?
1- Puść obraz w oryginalnej formie na TV tzn. włącz dopasowanie częstotliwości odświeżania ale na białej liscie zaznacz wszystkie częstotliwosci poniżej 30 hz .Tylko w takim przypadku Nvidia przepuszcza oryginalny klatkaż nie powodując zadnego drgania czy szarpania.Czy masz jakies dodatki czyszczące pamięć podręczną po odpaleniu ? czy masz jakis dodatek optymalizujący bufor ?
Spróbuj również przestawić liczbe buforu grafiki z 3 na 2.
2- Jak masz ustawiony przesył dzwięku ?
3-Obydwie wersje Kodi moga byc zainstalowane ale pracować jednoczesnie moze tylko jedna.Tu jest apka do zamykania pracującyh aplikacji w tle https://play.google.com/store/apps/details?id=io.github.visnkmr.bapl&hl=pl
4-z Fanfilm nie pomogę- miałem to podczepione pod xt7 ale odinstalowałem to szybciej niż zainstalowałem... Potrzebujesz torrent z polskich żródeł-przerzuć przez RD.
Na pewno Kodi 20 (nawet dziś ponownie aktualizowane ) puszcza z Nvidii dzwięk właściwie i na pewno działa na nim własciwie zarówno The Oath jak i Venom (przed godziną instalowałem).
Czy próbowałeś robić ponowną autoryzację RD ?
Dzwiek masz puszczany na amplituner-ok ale jak puszczasz go na TV ?
U mnie na Denonie by było właściwie odpalane DV przejście obrazu musi sie odbywać przez osobne gniazdo (nie ARC) którym nie jest przekazywany dzwięk.
To ustawienie 2.0 dotyczy tylko kanałów analogowych i nic nie wnosi w kwestii opcji "przekazywania dźwięku". Wystarczy je zaznaczyć (wszystkie, które obsługuje Twój ampli), liczbę kanałów analogowych zostaw tak, jak jest.Ogarnąłem temat. Okazało się, że w ustawieniach systemowych Kodi domyślnie jest ustawiona liczba kanałów 2.0 oraz są wyłączone wielokanałowe formaty dźwięków typu DTS oraz Dolby i ich pochodne. Tak dawno to ustawiałem, że zapomniałem o tym.
Do oryginalnej apki Netflix-a najlepiej sprawdza się to :https://play.google.com/store/apps/details?id=samuelpalmer.ratesync&hl=pl
a najlepiej odpalać Netflix przez wtyczke Kodi.