Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

rufi10

Member
mam wszystko co jest w necie i na platformach, a nie mam co obejrzec , te filmy to nie ten klimat co kiedys
To zainstaluj apkę CDA, gdzie znajdziesz multum filmów i seriali z klimatem "co kiedyś". Zapewniam, że wielu filmów i seriali nie obejrzałeś lub nie zdążyłeś kiedyś obejrzeć!!! Polecam :)

boss509

Member
Na pewno najlepiej oryginalny, masz pewność że żadne aktualizacje nie spowodują problemów, masz też wibracje, z którymi wszystkie inne kontrolery mają problem. Od pada do PS4 lepszy będzie też ten od Xboksa One, bo przy PS4 niekiedy pojawiają się problemy z mapowaniem przycisków (wyświetlają się te z XO, a nie np. kółko, krzyżyk, trójkąt i kwadrat). Przy czym pad do XO potrzebuje adaptera USB, więc jeśli masz wydać te 250 zł, to bierz oryginalny.

Ostatnia edycja:

lipaaa

New member
Na pewno najlepiej oryginalny, masz pewność że żadne aktualizacje nie spowodują problemów, masz też wibracje, z którymi wszystkie inne kontrolery mają problem. Od pada do PS4 lepszy będzie też ten od Xboksa One, bo przy PS4 niekiedy pojawiają się problemy z mapowaniem przycisków (wyświetlają się te z XO, a nie np. kółko, krzyżyk, trójkąt i kwadrat). Przy czym pad do XO potrzebuje adaptera USB, więc jeśli masz wydać te 250 zł, to bierz oryginalny.

A ja dopytam o myszkę i klawiaturę na usb (zwłaszcza przy FPS'ach) czy jest pełne wsparcie?

boss509

Member
lipaaa do GTA V korzystałem przez krótki czas z klawiatury Logitech K400 Plus, która ma wbudowany touchpad i wszystko działało tak jak na komputerze.

medivh29

Member
@boss509, serdecznie dziękuję za odpowiedź,
a więc poczekamy aż pad będzie dostępny do kupienia.
na początek to tylko zalogowałem się młodemu do netflixa i ustawiłem jakąś gierke aby mógł grać pilotem.

Robalo

New member

Co masz na myśli pisząc że pad do XO potrzebuje adaptera USB?
Posiadam Shield TV 2019 i pad XO współpracuje z nią bez najmniejszego problemu po BT - wszystkie przyciski działają jak należy. Nie widzę potrzeby używania oryginalnego pada Nvidii.

medivh29

Member
No bez jaj, a ja wczoraj zamówiłem po napisaniu posta, bo się ukazał na x-komie za 304zł z przesyłką.
Jakbym wiedział że ten od X-One współpracuje z shieldem idealnie to bym zakupił w sklepie stacjonarnym. Podobno te pady od x-boxa są trwalsze. Z opinii co wyczytałem to w tym oryginalnym od Nvidia zużywają się szybko gałki od analoga.
Trudno, mam nadzieje że te opinie są nie adekwatne i się nie zawiodę, bo jednak sporo kosztuje taki pad.

boss509

Member
Musiało się to zmienić po którejś aktualizacji softu, kiedy sam szukałem pada 1,5 roku temu to wtedy potrzebny był ten dongle. Ale nadal uważam, że co oryginał to oryginał. Tutaj post sprzed 2 dni i typ się skarży na pada od XO, że mu muli. Sam korzystam z pada za 100 zł i nigdy czegoś takiego nie miałem, więc jakbym miał dawać tyle samo, to jednak lepiej dedykowane urządzenie https://www.nvidia.com/en-us/geforc...-span-classhighlightxboxspan-one-span-classh/

Marsen

New member
hej
mam shield 2019pro, wszytko pięknie biega netflix, filmy 4k itd
niestety nie mogę poradzić sobie z HBO Go.
Zainstalowałem APK w wersji 5.11.5
uruchamia się i gdy chcę aktywować urządzenie nie wyświetla kodu tylko kręci kółko przez chwilę i wywala:
go5 http error in parse json response (10.20)

próbowałem starszych wersji HBO Go, zmiany LAN na WiFi itd
bez skutku
oprogramowanie Shield zaktualizowało się samo do najnowszego

ma ktoś jakiś pomysł?

rkossa

New member
Witam! Posiadam Nvidia Shield Pro 2019. Macie jakieś pomysły/tipy jakie opcje w ustawieniach obrazu wybrać by był on możliwie jak najlepszy?
Dzięki za pomoc.

janunio

New member
Bez reklam
Czy macie HDR w filmach YT 4K ?
Np. z portalu HDR-X lub 8K HDR video. Tam mają treści z HDR-em.

Ostatnia edycja:

rufi10

Member
hej
mam shield 2019pro, wszytko pięknie biega netflix, filmy 4k itd
niestety nie mogę poradzić sobie z HBO Go.
Zainstalowałem APK w wersji 5.11.5
uruchamia się i gdy chcę aktywować urządzenie nie wyświetla kodu tylko kręci kółko przez chwilę i wywala:
go5 http error in parse json response (10.20)

próbowałem starszych wersji HBO Go, zmiany LAN na WiFi itd
bez skutku
oprogramowanie Shield zaktualizowało się samo do najnowszego

ma ktoś jakiś pomysł?
Jedyny logiczny pomysł, to sprawdzić jeszcze raz w sklepie Google Play. Żeby nie być gołosłownym, mam ten model NS i korzystam z tej aplikacji bez najmniejszego problemu...

medivh29

Member
Mam NS2019PRO i nie mam dostępu do apki HBO GO ze sklepu GooglePlay, raczej trzeba ją pobrać z neta, wrzucić na pena i samemu zainstalować. Nie zabierałem się jeszcze za to z braku czasu na zabawę z Shieldem.

Marsen

New member
Sprawa HBO GO rozwiązana.

na czas aktywacji usługi użyłem innego dostawcy internetu (Orange Lte) i zadziałało.
co ciekawe po aktywacji wszystko działa na stacjonarnym internecie (Internet DSL też z Orange)

rufi10

Member
Sprawa HBO GO rozwiązana.

na czas aktywacji usługi użyłem innego dostawcy internetu (Orange Lte) i zadziałało.
co ciekawe po aktywacji wszystko działa na stacjonarnym internecie (Internet DSL też z Orange)
Bzdury wypisujesz i robisz zamęt!!!

Dostawca internetu nie ma wpływu na zawartość sklepu Google Play. Zanim zada się pytanie czasem lepiej poznać swoje urządzenie...

Po prostu, tak jak wcześniej pisałem, niezbyt dokładnie sprawdziłeś zawartość sklepu Google Play.

PS O ile mi wiadomo problem z brakiem HBO dotyczył "tubki". Poczytaj na ten temat.

Ostatnia edycja:

Marsen

New member
w Sklepie Google nie ma HBO bez względu na dostawcę internetu
program zainstalowałem z pliku APK
problemem była aktywacja HBO (nie generowało kodu urządzenia)

szybko zakładasz ,że ktoś jest mniej lotny od Ciebie
pewnie na co dzień robisz jakieś gówniane rzeczy albo masz 15 lat

pozdrawiam

Do góry